D.I.C. Veritas

Srna, 21. 03.2016., Novi pretres pred sudom u Beogradu u predmetu generala Novaka Đukića

BEOGRAD, 21. MARTA /SRNA/ – Pred Višim sudom u Beogradu 15. aprila zakazano je ročište, na kojem bi trebalo da bude razmatran zahtjev Ministarstva pravde BiH za priznavanje presude kojom je general Novak Đukić osuđen na 20 godina zatvora za ubistva na Tuzlanskoj kapiji, rekao je Srni njegov advokat Milorad Konstantinović.

On je dodao da je ročište zakazano za 13.00 časova u zgradi Specijalnoj suda u Beogradu.

Konstantinović je ponovio da će na tom ročištu odbrana zatražiti da se dostave kompletni spisi iz Sarajeva, odnosno zatražiće da te spise službenim putem zatraži sud u Beogradu od suda u Sarajevu.

Napominjući da je prvobitno ročište bilo odloženo zbog Đukićevog zdravstvenog stanja, Konstantinović je rekao da se general i dalje liječi i da ne zna da li će moći da prisustvuje ročištu, s obzirom da ima i kardiološke i neurološke probleme.

U slučaju da general Đukić ne bude mogao ponovo da prisustvuje ročištu, advokat je dodao da postoji mogućnost i da to ročište bude ponovo odloženo, ali i da se sudi.

Ministarstvo pravde BiH traži da sud u Beogradu prizna presudu iz Sarajeva i da Novak Đukić 20-godišnju kaznu za navodno počinjeni ratni zločin u Tuzli služi u Srbiji, gdje se trenutno nalazi.

Prema ranijem pisanju “Večernjih novosti”, vještaci iz inostranstva utvrdili su da ljudi na Tuzlanskoj kapiji tokom rata u BiH nisu poginuli od granata ispaljenih sa srpskih položaja, čime je opovrgnuta zvanična verzija ovog događaja.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.