D.I.C. Veritas

Srna, 22.01.2014., Štrbac: Uhapšen Srbin osumnjičen za ratne zločine

BEOGRAD – Hrvatska policija je na graničnom prelazu Batrovci uhapsila Mirka Žarkovića, Srbina sa područja Ravnih Kotara, rekao je danas direktor Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac.

Štrbac je novinarima u Beogradu, prije služenja parastosa za Srbe stradale u Ravnim Kotarima 1993, rekao da uhapšenog Žarkovića sumnjiče da je izvršio ratne zločine, ali da se još ne zna šta mu se tačno stavlja na teret.

“Bio je dečko, školovani policajac, početkom rata došao je u Benkovac, tu je proveo cijeli rat. Vjerovatno nešto vezano za rad policije u Benkovcu”, rekao je Štrbac.

On je precizirao da je Žarković uhapšen juče kada je krenuo sa roditeljima u zavičaj, u selo Jagodnja Donja, opština Benkovac.

“Umjesto da Hrvati gone svoje počinioce iz svojih redova za zločine nad Srbima, imali smo juče još jedno hapšenje. Žarković je ranije više puta išao u Hrvatsku i nije imao nikakvih problema”, naveo je Štrbac.

On je dodao da je policija Žarkovića odvela u Zadar, pa zatim u Split.

“Njegovi rođaci su mi danas javili da je prebačen u Split, jer je sad županijski sud u Splitu nadležan za cijelu Dalmaciju”, rekao je Štrbac, dodajući da u toku dana očekuje više informacija o uhapšenom Žarkoviću.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.