D.I.C. Veritas

Srna | 22. 03. 2014., Hrvatska nastavlja lov na Srbe”

Gojko Eror, kojeg je Malta izručila Hrvatskoj zbog optužbi za ratne zločine, je 125. uhapšeni Srbin i time Hrvatska dokazuje da nastavlja lov na Srbe, smatra direktor Dokumentaciono informacionog centra “Veritas” Savo Štrbac.

 Štrbac je izjavio Srni da ovo hapšenje i izručenje dokazuje da Zagreb uporno pokušava da dokaže tezu da su Srbi agresori, okupatori i zločinci, a Hrvati žrtve.

 On je rekao da porodica Gojka Erora nije kontaktirala “Veritas” i da ne zna pojedinosti iz njegove optužnice.

 Štrbac je rekao da pretpostavlja da je Eror pristao na izručenje, očekujući da bude oslobođen kao i većina Srba, koji su poput njega bili osumnjičeni za nestanak 17 Hrvata u selu Berku kod Vukovara između 1991. i 1993. godine.

 ”U tom dosijeu bilo je više Srba sa prezimenom Eror i postupak protiv njih je obustavljen. Vjerovatno da i Gojko očekuje takav ishod”, naglaiso je Štrbac.

 On je istakao da je Eror 37. Srbin koji je do sada ekstradiran iz drugih zemalja u Hrvatsku, a da se na njenom zvaničnom spisku nalazi 1.577 lica, koja su procesuirana za ratne zločine.

 Štrbac je napomenuo da je samo od početka godine u spektakularnim akcijama na različitim meridijanima uhapšeno pet Srba iz Hrvatske.

 Prema njegovim riječima, to dokazuje namere da Hrvatska na ovaj način i putem medijskih izvještaja “sačuva imidž žrtve” rata, vođenog na njenoj teritoriji.

 ”Naravno da je ovo lov na Srbe. Osnovna teza Hrvatske i pred Međunarodnim sudom pravde i pred Haškim tribunalom je da su Srbi agresori, okupatori i zločinci, a da su oni vodili samo odbrambeni rat. Po njima, narod koji se brani ne može da bude kriv i ova tvrdnja je sad prisutna u sporu o genocidu”, naglasio je Štrbac.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.