D.I.C. Veritas

Srpski telegraf, 06.09.2017, Nove hrvatske budalaštine: Srbi su izmislili „Za dom spremni“ da nam napakoste

Hrvatskim budalaštinama nema kraja. Tako je juče predsednica te zemlje Kolinda Grabar Kitarović poručila da je pozdrav „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav. a požalila se i da Hrvatska ima veliki demografski problem, navodeći kao dokaz da je pre 100 godina u Lici živelo 200.000 ljudi, dok ih je danas na tom području 50.000.

Zaboravila je samo da pomene da je među tih 200.000 ljudi najviče bilo Srba, koji su u tih 100 godina proterivani, maltretirani, klani i zvreski ubijani na druge načine.

Istovremeno, hrvatski nedeljnik Nacional naveo je da je osnivač HDZ Franjo Tuđman tvrdio da je ustaški pozdrav „Za dom spremni“ seme zla koje su, kako je govorio, „posijale srpske tajne službe“ kako bi pokušale da spreče međunarodno priznanje Hrvatske

Predsednik Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas“ Savo Štrbac za Srpski telegraf ističe da su prekrajanje istorije i pogrešno tumačenje dešavanja na našim prostorima postali manir hrvatskih zvaničnika.

– Hrvatska predsednica je zaboravila da spomene da su tom demografskom minusu, o kom govori, najviše doprineli ratovi devedesetih, kada je nekoliko desetina hiljada Srba proterano sa prostora Like – kaže Štrbac i dodaje da je na ovom području 1993. godine bilo 48.389 Srba, dok ih je posle „Oluje“ ostalo jedva 8.000.

G. Avalić

Srpski telegraf, 6. septembar 2017, štampano izdanje

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.