D.I.C. Veritas

Srpski telegraf, 06.12.2016., Javnost u Srbiji ogorčena zbog Grand kafe

Ubijali nam decu
A Ml IM DAJEMO ZA PENZIJE

Srpski veterani burno reagovali posle saznanja da kupovinom bonito i grand kafe pomažu ratne zločince u Hrvatskoj. Političari tvrde da ih više neće ni pomirisati.

REAKCIJE

Ivan Bauer, SDPS

Pijem isključivo nes-kafu. Proizvode „Atlantik-grupe“ ne koristim, pa tako i ne doprinosim njihovom profitu.

Vjerica Radeta, SRS

Na žalost, u Srbiji su se namnožile hrvatske firme, što ni približno ne prati prisustvo naših privrednih društava kod njih. Kad god postoji mogućnost, ličnim primerom podržavam naš stranački stav da se kupuje samo domaće.

Đorđe Milićević, SPS

Nemam sve potrebne informacije da bih komentarisao, morao bih sve prvo da proverim. Ali u svakom slučaju deluje čudno ako je tačno. Pikem isključivo crnu, domaću kafu.

Savo Štrbac, DIC Veritas

To se jednostavno rešava. Treba izbegavati kupovinu hrvatske robe i pazariti domaću. I u Hrvatskoj imaju akciju „Kupujmo domaće“, što i mi ne bismo isto tako.

Ekipa Srpskog telegrafa
redakcija@srpskitelegraf.rs

Otkriće Srpskog telegrafa da trećina novca od prodaje grand i bonito kafe ide hrvatskim penzionim fondovima šokiralo je i zgrozilo javnost u Srbiji. Ratni veterani koji su se borili protiv ustaša devedesetih godina poručuju da ovu kafu više neće pomirisati jer ne žele da plaćaju penzije ratnim zločincima u Hrvatskoj, a isti stav imaju i narodni poslanici. Čak i u skupštinskom  restoranu na ovu vest iznenađeno odmahuju glavom, dodajući da služe samo aro kafu.

NIJE FER

- To jeste stvar tržišta, ali nije fer imajući u vidu da smo mi blokirani na hrvatskom tržištu. Zato se svakako treba pozabaviti slučajem grand kafe i penzionih fondova – poručuje Milovan Drecun, poslanik SNS.

Svake godine u Srbiji se proda 19.000 tona kafe. Hrvatska ,,Atlantik grupa', koja proizvodi grand i bonito kafu, prodaje nešto manje od polovine, odnosno oko 9.000 tona, oko 30,1 odsto prihoda ide hrvatskim penzionim fondovima. To znači da svako od nas kupovinom ove kafe novac daje i za hrvatske penzionere među kojima su i ratni zločinci Ante Gotovina, Mladen Markač, Damir Krstičević … Na ovu vest burno su reagovali i u udruženjima ratnih veterana, poručujući da neće da plaćaju penzije onima koji su ubijali srpsku decu.

BRUKA l SRAMOTA

- Sad bismo im da znate „nanu naninu“ kad bismo mogli, ako me razumete, to je velika bruka i sramota!

Evo mi smo do juče ovde de u prostorijama udruženja pili samo grand, ali od danas prestajemo i kupićemo bilo koju drugu. Ipak, najviše u svemu ovome boli to što ispada da Hrvatska više brine o svojim ratnim veteranima nego Srbija. Naša država neće ratnim veteranima da dozvoli položaj u društvu koji zaslužuju i žive na margini društva, a branili smo ovu državu i dali joj sve što smo imali – kaže Željko Vukelić, predsednik Udruženja učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ u Novom Sadu.

On ističe i da će ratni veterani zbog nezavidne situacije u kojoj se godinama nalaze na predstojeće izbore izaći samostalno kao grupa građana da bi ušli u Skupštinu i izborili se konačno za svoja prava.

 

ATLANTIK GRUPA: NAJVIŠE ZA PENZIJE U SRBIJI

U „Atlantik grupi“ potvrđuju da 30,1 odsto vlasničke strukture čine grvatski penzioni fondovi, ali napominju da najveća izdvajanja za penzije u Srbiji, gde imaju i najviše zaposlenih.

– U vlasničkoj strukturi „Atlantik grupe“ penzioni  fondovi sudeluju sa 30,1 odsto i dividenda se isplaćuje svakom fondu srazmerno broju deonica koje ima. Kada je reč o uplatama na ime penzionog osiguranja iz plata zaposlenih „Atlantik grupa“ poštuje propise u svakoj zemlji u kojoj posluje. U tom kontektu najveća su izdvajanja za fondove u Srbiji, gde imamo i najveći broj zaposlenih, potom u Hrvatskoj, Sloveniji, BIH, Nemačkoj – kažu u ovoj hrvatskoj kompaniji.

 

Izvor: Srpski telegraf, 6.12.2016, štampano izdanje

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.