D.I.C. Veritas

Srpski telegraf, 17.04.2017., Propao pokušaj Zagreba da zavadi Moskvu i Beograd – Sve laži Hrvata o ruskom S-300

Hrvati nisu kupili sistem S-300 od Rusa kao što tvrde, već jedan njegov neuopotrebljivi deo, i to od ukrajinskih švercera oružjem

Hrvati lažu, niti imaju raketni sistem S -300 niti su ga kupil od Rusije! Naime, hrvatski mediji danima plasiraju informacije da je Rusija devedesetih godina naoružavala hrvatske oružane  snage, te im prodala i razarajući oružani sistem a istina je da su kupili samo jedan neupotrebljivi deo S300 i to od ukrajinskih švercera oružjem, kako bi ga pokazali na vojnoj paradi u Jarunu 1995. godne i tako poslali još jednu preteću poruku Srbima.

Sagovornici Srpskog telegrafa tvrde da je vilj plasiranja ovakvih izmišljotina da se pokvare odnosi Srbije i Rusije i da zarate dva prijateljska naroda.

MOJ STAV

Boško Jakšić:
Ako su Hrvati Rusima podvalili priču i oni nemaju nikakve veze sa prodajom raketnog sistema, onda se iza cele priče kriju strani centri moći. Uplašeni zbog jačanja uticaja Rusije na Balkanu pokušavaju da izazovu razočaranost među Srbima jer Ih je izdao veliki prijatelj.

Lazanski:
Svako je mogao da vidi da je u pitanju Fotošop i prazna priča Hrvata

Kožin:
To je izmišljotina sa ciljem da se ocrni politika Rusije na Balkanu

NIKAD ČULI

Laži oko S-300 potkrepio je bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović, koji je rekao da nije tajna da su Hrvati imali S-300, ali da je cela priča pod velom državne tajne. Usledio je oštar demanti predstavnika ruskog Ministarstva inostranih poslova Rusije Artema Kožina, koji je rekao da je to „izmišljotina sa ciljem da se ocrni politika Rusije na Balkanu“.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nema informaciju da Hrvatska ima S-300.

– Interesantna mi je kampanja koju vodi Hrvatska. Ako krene iz zagrebačkih sistema informisanja, a preuzmu je neki u Beogradu, sve mije jasno. Čuli smo precizno i nedvosmisleno objašnjenje ruske ambasade. Ko je s kim trgovao, ne želim da se mešam, ali S-300 nije igla – rekao je Vučić.

KRIV JE ŠVERCER?

Ministar Aleksandar Vulin tvrdi daje cilj svega da se naruše odnosi Srbije i Rusije.

- Osim što žele da posvađaju Srbiju i Rusiju i da ubede naše građane da Rusija nije naš prijatelj, žele da nas ubede i da nije “Oluja” nastala zbog zločinaca i tako što su ustaše proterivale Srbe, već daje nastala tako što su Rusi isporučili oružje Hrvatskoj – ocenio je Vulin.

Da je cela priča izmišljotina, tvrdi i hrvatski analitičar Davor Đenero.

-Nikada Rusija Hrvatskoj nije prodavala nikakvo oružje! Nikada nismo imali kompletan S-300, već samo neke delove, koji su služili za pokazivanje na vojnoj paradi. On je delovao impresivno, ali je potpuno neupotrebljiv jer je nekompletan. A dobili smo ga od švercera oružjem – navodi Đenero.

Ove informacije potvrđuje i vojni analitičar Miroslav Lazanski.

- Hrvatska je uoči parade na Jarunu nabavila lansirnu cev za S-300, i to iz Ukrajine od jednog privatnog trgovca oružjem. Ako analizirate fotografiju sa parade, videćete da tu kontejner cev vuče jedan običan kamion. Svako je mogao da vidi da je u pitanju fotošop i prazna priča Hrvata – zaključuje Lazanski.

KARAKTERISTIKE S-300

Može da gađa ciljeve koji lete iz bilo kog pravca

deluje na rastojanju do 150 km

istovremeno može da pogađa šest ciljeva sa navođenjem po dve rakete na svaki od njih

može vrlo efikasno da brani objekte l vojsku od bilo kakvih sredstava za napade Iz vazduha

ŠTA SU SVE LAGALI HRVATI

Plasirali lažnu informaciju da su 1995. od Rusije kupili S-300 koji su provozali na paradi u Jarunu

Ivo Josipović potvrdio da je raketni sistem u rukama Hrvatske i da je to državna tajna

Nakon demantija ruskog mlnlstarstva spoljnih poslova, tvrde da su S-300 prodali Amerikancima

MEDIJI POD PALICOM IVANA TOLJA

Na vest o tome da Hrvati poseduju S-300 odmah su se „upecali“ mediji u Srbiji koji su tesno povezani sa hrvatskim obaveštajnim službama i Katoličkom crkvom i koji su od reči do reči danima prenosili izveštaje Večernjeg lista u kojima se propagira da je Rusija snabdevala Hrvatsku oružjem za ubijanje Srba.

Iza ove kampanje protiv Rusije, kako prenose mediji, stoji jedan od čelinh ljudi „Štirije“ Ivan Tolj, rimokatolički sveštenik sa župom u okolini Mostara, koji radi po nalogu Soroševog fonda za Otvoreno društvo i s kojim je godinama u bliskim odnosima. Inače, austrijska medijska kompanija „Štirija“ u čijem su vlasništvu Večernji listi i portal 24 sata, nalazi se u vlasništvu rimokatoličke crkve.

J. JELOVAC – L. ZARIĆ
redakcija@srpskitelegraf.rs

(Srpski telegraf, 17. april 2017, štampano izdanje)

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.