D.I.C. Veritas

Tanjug, 05.06.2021, Preminuo bivši ministar zdravlja Zoran Stanković

Profesor dr Zoran Stanković preminuo je danas u 67. godini života.

BEOGRAD – Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa saopštilo je danas da je predsednik tog tela, profesor dr Zoran Stanković, preminuo danas u 67. godini života.

“Profesora Stankovića pamtićemo po stručnosti, čestitosti, poštenju i iskrenosti. Odlazak profesora Stankovića nemerljiv je gubitak za Republiku Srbiju, porodicu, kolege i prijatelje. U ime kolektiva Koordinacionog tela izražavamo najdublje saučešće porodici profesora Stankovića”, navodi se u saopštenju.

Važio je za najmlađeg načelnika VMA

Stanković, koji je bio i predsednik Koordinacionog tela za Bujanovac, Preševo i Medveđu, rođen je 1954. godine u Trgovištu, kod Vladičinog Hana.

Važi za najmlađeg načelnika Vojnomedicinske akademije (VMA), na čijem čelu je bio od 2002. do 2005. godine.

Predsednik Srbije uputio telegram saučešća povodom srmti doktora Stankovića

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća povodom smrti dr Zorana Stankovića, u kojem se kaže:

“Sa tugom sam primio vest o smrti dr Zorana Stankovića, izuzetnog stručnjaka i čoveka koji je bio tihi svedok novije istorije našeg regiona kroz prizmu odgovornog i teškog posla koji je obavljao savesno i odgovorno, uz druge brojne odgovorne dužnosti u Vladi Republike Srbije.

Telegram saučešća Stefanovica porodici Zorana Stankovića

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović uputio je u ime Ministarstva odbrane i u svoje ime telegram saučešća porodici dr Zorana Stankovića, navodeći da je odlazak jedne takve ličnosti nenadoknadiv gubitak za porodicu i najbliže prijatelje, ali i za sve koji su ga poznavali i sarađivali s njim.

“Čitav radni vek posvetio je unapređivanju sebe radi nesebične brige o drugima, čak i onda kada su uslovi za to bilo naizgled nemogući. Lik i delo takvog profesionalca i pre svega ljudske veličine svakako će ostaviti neizbrisiv trag u našim sećanjima. Neka mu je večna slava”, naveo je Sefanović u telegramu saučešća.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.