D.I.C. Veritas

Танјуг, 15.02.2015., Вучић: Поштујте, волите и Србију и Хрватску

ЗАГРЕБ: Премијер Александар Вучић поручио је данас Србима у Хравтској да поштују и воле и Србију, и Хрватску, а да ће Србија и њена влада дати све од себе да у односима са Хрватском владају мир, добри и бољи односи и много више поштовања и поверења.

Премијер је то рекао обраћајући се Србима који су, заједно са њим, присуствовали Светој архијерејској литургији у Саборном храму Преображења господњег у Загребу.

Вучић је истакао да је дошао у Загреб како би учинио све што може да утиче на прављење мостова и како би се они осећали боље и лакше и да са једнаким поносом поштују и воле и своју Србију и своју Хрватску и да на најбољи могући начин заштите интересе своје деце и своје будућности.

“Што се тиче државе Србије, њене владе, ми ћемо дати све од себе и учинити све да у односима са нашим комшијама Хрватима царују мир, добри односи, бољи односи и много више и поштовања и поверења” нагласио је Вучић.

Он се захвалио присутнима што су се окупили у великом броју и изразио задовољство што је заједно са њима присуствовао данашњој литургији.

У наставку посете Загребу Вучић ће присуствовати инаугурацији председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић, а након свечаности, како је најављено, српски премијер ће имати одвојене сусрете са минстарком спољних и европских послова Весном Пусић, а потом и први званични састанак са председницом Републике Хрватске Колиндом Грабар Китаровић.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.