D.I.C. Veritas

Tanjug, 18.09.2013., Zagrebački branitelji pred Saborom zbog ćirilice

Branitelji iz Vukovara i Zagreba, njih 20-tak, od jutra pred Hrvatskim saborom dočekuju zastupnike i dele im majice s natpisom “Stop ćirilici u Vukovaru”

Predsednik jednog o zagrebačkih udruženja branitelja Mirko Ljubičić izjavio je da oni podržavaju borbu svojih saboraca protiv ćirilice u Vukovaru i najavio da će ovih dana na ulici u kojoj stanuje premijer Zoran Milanović okačiti ćirilični natpis.

Zagrebački branitelji kažu da će, kako je prenela Hina, u znak podrske vukovarskim kolegama preduzeti “ozbiljne demokratske akcije”.

Predstavnik Stožera za obranu Vukovara Vlado Iljkić izjavio je da će vukovarski Štab branitelja privremeno obustaviti akcije u tom gradu i pokušati da pridobije saborske zastupnike da iniciraju sednicu na kojoj bi se raspravljalo o stanju u Vukovaru i potrebi da se taj grad proglasi mestom “posebnog pijeteta” prema žrtvama domovinskog rata.

“Zatražićemo da Hrvatski sabor hitno u dnevni red uvrsti tu tačku,

jer se Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina i Zakon o upotrebi manjinskog jezika i pisma ovoga trenutka u potpunosti ne može primijeniti na stratištu kakvo je Vukovar”, kazao je Iljkić.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.