D.I.C. Veritas

Tanjug, 31.07.2015., U utorak centralna manifestacija Dana sećanja na mostu kod Sremske Rače

Centralna državna manifestacija obeležavanja 5. avgusta – Dana sećanja na stradanje i progon Srba biće održana, u utorak 4. avgusta na mostu kod Sremske Rače.

Manifestacije će početi simboličnim susretom srpskog premijera Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, koji će u 20.00 časova u reku spustiti vence u znak sećanja na sve stradale Srbe, najavila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Potom će, na platou pored mosta, srpski patrijarh Irinej služiti parastos za sve stradale Srbe.

Manifestacija će biti nastavljena umetničkim programom pod nazivom „Naša je tuga…velika“ i obraćanjem srpskog premijera Vučića i predsednika RS Milorada Dodika i „devojke iz kolone“, izbeglice Đurđice Popović.

Centralnoj državnoj manifestaciji posvećenoj obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe prisustvovaće vlade Republike Srbije i Republike Srpske, članovi Narodne skupštine Republike Srbije, Narodne skupštine Republike Srpske i drugih državnih organa Republike Srbije i Republike Srpske, predstavnici Vojske Srbije, Srpske pravoslavne crkve, diplomatskog kora i brojni građani.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.