D.I.C. Veritas

TV Pink, 12.11.2017, Emisija Svitanje, Naslovne strane – gost Savo Štrbac [Video]

Savo Štrbac, predsednk DIC Veritas, gostovao je u rubrici Naslovne strane, emisije Svitanje na TV Pink u nedelju, 12. novembra 2017. godine.

U prelistavanju naslovnih tekstova beogradske štampe bilo je reči o presudi Draganu Vasiljkoviću (Kapetanu Draganu) u najavi nove Štrbčeve kolumne u dnevnom listu Politika, kao i o očekivanoj prvostepenoj presudi generalu Ratku Mladiću, posebno u svetlu njegove bolesti. Govorilo se i problemu etničkog čišćenja mrtvih Srba iz Sarajeva proteklih dana, po oprobanom receptu koji Hrvatska primenjuje na teritoriji prognanih Srba Krajišnika.

Posebna pažnja posvećena je koincidenciji podudarnog objavljivanja velikih intervjua koje su nacionalnim agencijama i listovima dali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i od nekih pitanja u kojima se ovi intervjui prepliću: problem nestalih, uređenje granica, odnos prema Republici Srpskoj, kao i planirani susret ovo dvoje predsednika. Pomenuto je i pitanje Kosova i Metohije, posebno u svetlu pritisaka iz inostranstva da Srbija prizna jednostranu secesiju Kosova* i pdjek na izjavu Ž.K. Junkera o rokovima mogućeg ulaska Srbije u EU.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.