D.I.C. Veritas

TV Pink, 27.05.2018, Svitanje – gost Savo Štrbac [Video]

U današnjoj emisiji Svitanje televizije Pink Savo Štrbac, predsednik DIC Veritas, govorio je o Svesrpskom saboru „Krušedolska zvona“, godišnjem okupljanju Krajišnika na kome je služena Sveta Arhijerejska Liturgija za Srbe stradale u hrvatskoj akciji etničkog čišćenja „Bljesak“ i svim srpskim žrtvama ratova devedesetih.

Bilo je reči i o ponovo spornim srpskim žrtvama hrvatskog logora Jasenovac i hrvatskom revizionizmu, o neophodnosti nastavka i efikasnom popisivanju srpskih žrtava iz Drugog svetskoh rata, kao i o Međunarodnoj komisiji o Jasenovcu, koja je prošle nedelje zasedala u Banja Luci.

Štrbac je govorio o suđenju Draganu Vasiljkoviću, o potrebi da novinari pišu o presudi Kapatanu Draganu i žalbi na prvostepenu presudu, koja je u toku, umesto lansiranja sanzacionističkih vesti koje su potpuno neistinite. Govorilo se i o novom hrvatskom zakonu o imovini Srba i srpskih preduzeća, koja je 1992. uredbom nacionalizovana, a sada data u zakup. Umesto da se sa Hrvatskom potpiše aneks sporazuma koji se tiče sukcesije i nacionalizovane imovine kojim bi se takav zakon onemogućio.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.