D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 06.09.2019, Pupovcu nove pretnje i ucene

Množi se govor mržnje prema političkim predstavnicima, medijima i zavičajnim klubovima Srba u Hrvatskoj. Darinko Kosor: Ako ostane pri izjavi o NDH i današnjoj Hrvatskoj, ne može biti u koaliciji

ZAGREB – OD STALNOG DOPISNIKA

PREDSEDNIK Hrvatske socijalno-liberalne stranke Darinko Kosor izjavio je da, ako Milorad Pupovac ostane pri izjavi o NDH i današnjoj Hrvatskoj, više ne mogu biti zajedno u koaliciji.

- To poređenje bilo je greška od strane Pupovca, a još veći gaf je što je to izjavio u Sarajevu, a ne u Zagrebu. U drugim se državama ne priča protiv svoje, a posebno se ne iznose neistine – kaže Kosor, čija stranka je, inače, koalicioni partner sa HDZ.

Naglasio je, pritom, da tako sigurno ne misli dve trećine Srba u Hrvatskoj:

- Tu izjavu treba osuditi i tražićemo da na sastanku vladajuće koalicije Pupovac kaže šta je mislio. Ja ne znam šta, jer to nisam čuo od njega, ali ako ostane pri tim tvrdnjama, ne možemo više da budemo partneri – kaže Darinko Kosor, koji smatra da je ta izjava lidera Srba u Hrvatskoj štetna i za državu, i za Srbe u Hrvatskoj.

I dok se čeka odluka SDSS-a, Ivona Milinović, poslanica HDZ-a u gradskoj vlasti u Rijeci, koja je ujedno i predsednica Odbora za nacionalne manjine u tom gradu, predlaže da se zabrani finansiranje zagrebačkih “Novosti”, jer “pisanje tog lista svakom normalnom Riječaninu uzrokuje duševne boli”.

Za Pupovca kaže da kontinuirano broji krvna zrnca i nanosi štetu srpskoj zajednici. Izrazila je, istovremeno, i nadu da će Matko Škalamera, napadač na Dobrivoja Arsića, srpskog povratnika u Kastvu, tužiti medije koji su o tome pisali?!

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.