D.I.C. Veritas

Вечерње новости, 19.01.2023, СМЕЈАЊЕ У ЛИЦЕ ЖРТВАМА “ОЛУЈЕ”: Амбасадорка Јелена Милић узела потпис Туђмановог министра на књизи која велича погром Срба [Фото]

АМБАСАДОРКА Србије у Хрватској Јелена Милић изазвала је бројне критике јер је била на промоцији књиге “Дипломатска олуја”, чији је аутор Мате Гранић, најдуговечнији министар Фрање Туђмана, који је потписао њен примерак.

- Промоција доп издања књиге ‘Дипломатска олуја’ Мате Гранића, доајена хрватске дипломатије, у пуној сали НСК. Прилика за кратки разговор током потписивања мог примерка. Надам се да ће ми ова књига помоћи у разумевању околности које оптерећују наше односе – написала је Јелена Милић на друштвеним мрежама.

Она је окачила и слике са потписивања књиге. Испод њеног назива на корицама пише: „Сећања најдуговечнијег Туђмановог министра“.

Tviter, 17. januar 2023: Jelena Milić, promocija knjige Mate Granića

Испод објаве Јелене Милић на друштвеним мрежама нижу се негативни коментари, а у њима се наводи да је требало да буде на промоцији филма “Олуја” у Србији, а не на промоцији књиге Туђмановог министра.

Такође, корисници друштвених мрежа примећују да је Јелена Милић пљунула на све жртве страдале од усташког режима у “Бљеску” и “Олуји”.

Мате Гранић је познат и по томе што је потврдио да су хрватски авиони 7. августа 1995. на територији БиХ напали српску избегличку колону, а тада је измислио и да мета “нису били цивили већ делови војске Републике Српске Крајине”.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.