D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 19.10.2014., Hadžiću pozlilo u Sheveningenu, pao i povredio rame

Goran Hadžić, bivši predsednika Republike Srpske Krajine, doživeo je blaži srčani udar u četvrtak poslepodne u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala. Tom prilikom Hadžić je pao i povredio rame

Goran Hadžić, bivši predsednika Republike Srpske Krajine, doživeo je blaži srčani udar u četvrtak poslepodne u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala. Tom prilikom Hadžić je pao i povredio rame, saznaje portal Kurira iz izvora bliskih Haškom tribunalu.

Nekadašnjem premijeru SAO Slavonija, Baranja i Zapadni Srem je pozlilo u četvrtak ali se sada oseća bolje.

“Lekarske analize su u toku, posle kojih će biti detaljno utvrđeno šta se dogodilo”, prenosi portal Kurira.

Direktor Dokumentaciono-informativnog centra “Veritas” Savo Štrbac kaže za portal Kurira da je on svedočio u sredu i četvrtak u Hagu, i da mu je tada Goran Hadžić “izgledao sasvim normalno”.

“Zaista ništa nisam primetio. Delovao mi je ok. Ako se nešto i dogodilo, dogodilo se posle mog odlaska”, rekao je Štrbac.

Podsetimo, Haški tribunal je optužio Gorana Hadžića 2004. godine za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Optužen je da je kao predsednik Srpske autonomne oblasti Slavonija, Baranja i zapadni Srem, i kasnije kao predsednik Republike Srpske Krajine, učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu, kao saizvršilac tokom oružanih sukoba u Republici Hrvatskoj.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.