D.I.C. Veritas

Večernje novosti, 28.11.2019, Preminuo Drago Kovačević: Bio je gradonačelnik Knina u vreme “Oluje”, tužna vest pogodila region

Političar, publicista i novinar, Drago Kovačević preminuo je, a ova vest potresla je političare kako u regionu tako i u Srbiji

Političar, publicista i novinar, Drago Kovačević preminuo je, a ova vest potresla je političare kako u regionu tako i u Srbiji.

Po društvenim mrežama ova vest odjeknula je kao bomba, a među prvima se od njega oprostio Čedomir Jovanović.

Drago Kovačević je rođen 1953. godine u Kninu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Studije socijalnog rada završio je u Beogradu.

Radio je kao socijalni radnik. Novinarstvom i publicističkim radom bavi se već duže vreme. Bio je direktor i glavni urednik RTV Knin, a sarađivao je sa više štampanih medija u Beogradu i Zagrebu.

Aktivno se bavi politikom. Od početka 1994. do avgusta 1995. godine bio je gradonačelnik Knina. U vladi Republike Srpske Krajine Milana Babića bio je 1995. ministar informisanja.

Aktivno se bavi politikom. Od početka 1994. do avgusta 1995. godine bio je gradonačelnik Knina. U vladi RSK je 1995. bio ministar informisanja.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.