D.I.C. Veritas

Večernje novosti, Tanjug, 04.06.2017, IZBORI U HRVATSKOJ: Bandiću Zagreb, Kerum u zaostatku tri odsto

Brojanje glasova na lokalnim izborima u Hrvatskoj ulazi u završnicu, a prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, Zagreb će i dalje da vodi dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić

Brojanje glasova na lokalnim izborima u Hrvatskoj ulazi u završnicu, a prema prvim nezvaničnim rezultatima Državne izborne komisije, Zagreb će i dalje da vodi dosadašnji gradonačelnik Milan Bandić (Stranka rada i solidarnosti), Split HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara, Osijek kandidat grupe birača Ivan Vrkić.

Kako je prenela Hina, Rijeku će u predstojećem manadatu voditi novi-stari gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP, PGS, HSU, IDS, Laburisti, SDSS i HSS).

Na osnovu 99,51 odsto obrađenih biračkih mesta, Bandić je osvojio 51,68 odsto glasova birača, a njegov protivkandiat Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS, HSS, HSU, Naprijed Hrvatska – Progresivni savez – Naprijed Hrvatska, Stranka umirovljenika) 46,17 odsto.

U Splitu je Opara sa 46,12 odsto za tri odsto ispred Željka Keruma (Hrvatska građanska stranka, Popravi grad – Nova generacija).

U Osijeku je Vrkić osvojio 62,73 odsto, što je gotovo dvostruko više u odnosu na HDZ-ovu Ivanu Šojat s tek 33,89 posto.

Na čelo Varaždina dolazi kandidat grupe birača Ivan Čehok sa, za sada, 68, 66 posto, Bjelovar će voditi u idućem mandatu kandidat HSLS-a i HSS-a Dario Hrebak (64,25), Veliku Goricu Dražen Barišić (HDZ-HSLS-HSU) koji osvaja 61 posto.

Sisak će ponovno voditi Kristina Ikić Baniček iz SDP, Šibenik če voditi HDZ čiji je kandidat Željko Burić osvojio 68,69 posto, a Karlovac Damir Mandić (HDZ-HSLS) s 52,82.

Dubrovnik preuzima HDZ čiji kandidat Mate Franković, prema prvim neslužebnim podacima, osvojio 53,78 posto.

U Hrvatskoj je zatvoreno nešto manje od 4.500 biračkih mesta, na kojima je osam županija i Grad Zagreb, koji ima status grada-županije, 54 grada i 102 opštine u drugom krugu biralo župane, gradonačelnike i načelnike.

Pravo glasa imalo je 2.791.000 birača.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.