D.I.C. Veritas

Večernje novosti, Tanjug, 28.07.2020, IMAM ŽELUDAC ZA SVE: Milošević otkrio šta misli o odlasku na proslavu Oluje

Potpredsednik hrvatske Vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), izjavio je večeras da odluka o njegovom odlasku na proslavu godišnjice akcije ””Oluja”” još nije doneta, ali da je spreman na svaki gest koji bi poboljšao status srpske zajednice u Hrvatskoj i atmosferu u hrvatskom društvu.

- To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDS S-a nije bio u Kninu tada. Ova Vlada može jamčiti smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje.

Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti pogrešku. Za većinu Srba ”Oluja” je traumatično iskustvo…Ne mogu zaboraviti nevine civile ubijene nakon same akcije…- kazao je Milošević za televiziju N1 Zagreb.

Odluka o dolasku u Knin na proslavu 25. godišnjice ””Oluje””, kako je rekao, biće doneta najkasnije početkom sledeće nedelje.

- Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšala status moje zajednice – istakao je Milošević.

Milošević je, pored ostalog, rekao da će kao potpredsednik Vlade raditi na izradi operativnog programa za nacionalne manjine, ali i svim strateškim dokumentima za ljudska prava.

Osvrnuo se i na pitanje ustaškog pozdrava ””Za dom spremni””.

- To je teško pitanje koje ideološki stvara podele u društvu – rekao je on.

Smatra da bi trebalo ići prema zabrani, iako kaže da je svestan da nema dovoljno volje za to.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.