D.I.C. Veritas

Večernji list, 03.11.2015., Trojica državljana Srbije osumnjičena za likvidaciju 21 civila

Krajem listopada nepoznati pripadnici milicije Teslingrad iz zatvora su odveli 21 civila do jame Golubinjača I i Golubinjača II te ih usmrtili hicima iz vatrenog oružja, a potom su tijela bacili u jame

Županijsko odvjetništvo u Rijeci započelo je istragu protiv trojice državljana Srbije starosti 67, 51 i 49 godine koje sumnjiče da su od kolovoza do rujna 1991. godine na području Ličkog Osika i Široke Kule počinili ratni zločin protiv civila i ratnih zarobljenika.

Tužiteljstvo ih tereti da su , najstariji kao zapovjednik tzv. Teritorijalne obrane Teslingrad, a druga dvojica kao zapovjednik i zamjenik zapovjednika Odjeljenja milicije Teslingrad, naredili,  a u nekim slučajevima i osobno sudjelovali u dovođenju i zatvaranju civila hrvatske nacionalnosti u zatvor milicije gdje su svakodnevno zlostavljani i odvođeni na prisilni rad .

Krajem listopada nepoznati pripadnici milicije Teslingrad iz zatvora su odveli 21 civila do jame Golubinjača I i Golubinjača II te ih usmrtili hicima iz vatrenog oružja, a potom su tijela bacili u jame.

Osumjičena trojica, sumnja tužiteljstvo, iako su za to znali ništa nisu poduzeli da  spriječe likvidaciju i počinitelje ubojstva otkriju i kazne. Sumnja se  se da su u istom razdoblju naredili zatvaranje i likvidaciju pripadnika hrvatske vojske koji je u njihovo zapovjedništvo donio odgovor o razmjeni zarobljenika.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.