D.I.C. Veritas

Večernji list, 04.02.2013., U Beogradu pokrenuli istragu srpskih zločina u Vukovaru

Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije naložilo je istragu protiv Žarka Miloševića i Dragana Lončara zbog sumnje da su ubili 16 hrvatskih civila pokraj Vukovara 1991. godine, javljaju mediji u Srbiji.

Osumnjičeni su da su kao pripadnici snaga “milicije i TO Sotin” od polovice listopada do kraja 1991. ubili 16 civila hrvatske nacionalnosti u Sotinu pokraj Vukovara i time počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, priopćilo je tužiteljstvo. Oni su, navodi se u priopćenju, “zajedno s drugim pripadnicima ‘milicije i TO Sotin', prema popisu priveli više od deset civila i zatvorili ih u prostorije ‘stanice milicije', a tijekom noći 26. prosinca 1991. i sutradan, u ranim jutarnjim satima, cijelu skupinu oštećenih ukrcali u vojni kamion i odvezli ih na nepoznatu lokaciju gdje su osumnjičeni, iz automatskih pušaka, pucali u civile i na licu mjesta ih ubili”.

Miloševiću i Lončaru određen je pritvor, a daljnja se istraga nastavlja, navelo je Tužiteljstvo za ratne zločine i dodalo da “broj žrtava za kojima se traga kao i broj osumnjičenih nije konačan”.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.