D.I.C. Veritas

Večernji list, 11.09.2015, Odgođeno suđenje Lora 2 jer Bungurov odvjetnik traži izuzeće splitskog suda

Kada će se suđenje nastaviti i pred kojim sudom, za sada je neizvjesno, s obzirom na to da Burazer traži izuzeće Županijskog suda u Splitu

Rasprava se odgađa na neodređeno vrijeme, rekao je Vladimir Živaljić, predsjednik sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu u postupku Lora 2, u kojem se Tomislavu Duiću, Tončiju Vrkiću, Anti Gudiću, Anđelku Botiću i Emiliju Bunguru sudi za ratni zločin protiv zarobljenih pripadnika neprijateljske vojske 1992. godine.

Naime, Vinko Burazer, odvjetnik Emilija Bungura, predao je Županijskome sudu u Splitu zahtjev za izuzećem Sudskog vijeća u tom postupku kao i izuzećem predsjednika splitskoga Županijskog suda. Izuzeće traži, kako je naveo, “zbog višestrukih nezakonitih radnji izvršenih u kaznenom postupku na štetu okrivljenika Emilija Bungura”. O zahtjevu će odlučivati Vrhovni sud.

Predsjednik sudskog vijeća Vladimir Živaljić tako je dugoočekivani sudski postupak koji je započeo u srijedu, obustavio u petak, na drugom ročištu. Kada će se suđenje nastaviti i pred kojim sudom, za sada je neizvjesno, s obzirom na to da Burazer traži izuzeće Županijskog suda u Splitu tvrdeći kako se” pred narečenim sudom višestruko krše prava Emilija Bungura“.

Uz zahtjev za izuzećima, Bungurov odvjetnik sudu je predao i zahtjev za spajanjem postupaka Lora 1 i Lora 2 protiv njegova branjenika. Naime, Bunguru se u postupku Lora 1, u kojem je dobio 6 godina zatvora zbog zlostavljanja civila, sudilo u odsutnosti zbog čega traži obnovu postupka. Bio je nedostupan vlastima 11 godina, do 22. kolovoza ove godine kada je uhićen nedaleko od Šibenika. Na početku suđenja Lora 2, prvookrivljeni Tomislav Duić nije se pojavio jer je i dalje je u bijegu.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.