D.I.C. Veritas

Večernji list, 15.01.2021, Vidović Krišto i Vrkljan: ‘Osnivanje istražnog povjerenstva dokaz je nefunkcionalnosti sustava’

”Da, bilo je zlouporaba tijekom obnavljanja, a to nalaže i zdrava logika s obzirom na ogromni broj objekata koji se obnavljao”, navode

Najava oporbenih ali i vladajućih zastupnika o formiranju saborskog istražnog povjerenstva, koje bi se trebalo baviti možebitnim propustima u obnovi ratom porušenih objekata još je jedan dokaz nefunkcionalnosti sustava, pogotovo onog pravosudnog, upozorili su u priopćenju bivši članovi Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto i Milan Vrkljan.

- Opće je poznato da je rak rana hrvatske države hrvatsko pravosuđe, koje se međusobno štiti s moćnim strukturama hrvatske politike i hrvatskih medija. Jer najava osnivanja ovog povjerenstva služi pokretačima da tobože glume zaštitnike oštećenih građana, a detuđmaniziranom HDZ-u da može glumiti zaštitnika tuđmanizma, govore te nadodaju da ”u hrvatskom društvu, koje možemo nazvati oličenjem društvene nepravde, ne samo da se građane sustavno potkrada i siromaši, već ih se konstantno i vrijeđa”.

- Kao primjerice Milorad Pupovac, čovjek koji vrijeđa žrtve potresa brojeći im krvna zrnca, političar kojeg bira narodna srpska manjima, čije interese ne zastupa, već zastupa svoje i interese svoje uske klike, ali i čovjek duboke mržnje prema svim europskim i hrvatskim vrijednostima. Taj čovjek, koji je na čelu stranke koja je bila jedan od organizatora agresije na Hrvatsku, i rušila domove koje smo morali obnavljati, najavljuje istražno povjerenstvo, te nastupa zajednički u emisiji sa Savom Štrbcem, čovjekom koji je bio tajnik Vlade Krajine, nastavljaju zastupnici te se pitaju zašto Štrbac nije osuđen.

- Mrak Taritaš, „heroina“ obnove Gunje. Da je tuđmanovska Hrvatska plaćala cijene kao Mrak Taritaš u obnovi Gunje (peterostruko više od tržišnih, lopovluk neviđenih razmjera), danas u Dubrovniku ne bismo imali turističke sadržaje, već bi još uvijek trajala obnova od rata, govore Vidović Krišto i Vrkljan.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.