D.I.C. Veritas

Večernji list, 16.12.2014., Bratiće pretukli i ubili pa im tijela iskasapili

Dane Radočaj i šestorica suoptuženika nedostupni su našem pravosuđu pa im se na sudu u Rijeci sudi u odsutnosti

Na Županijskom sudu u Rijeci danas je počelo suđenje Dani Radočaju, Nikoli Ćuruviji, Đorđu Kosanoviću, Radoslavu Koraću, Draganu Galoviću, Damiru Radočaju i Dani Radočaju Jablanu koje se tereti za ratni zločin nad civilima.

Sudi im se u odsutnosti, a tereti ih se da su 23. kolovoza 1991. u Udbini, kao pripadnici voda za specijalne namjene milicije SAO Krajine u prostorije svlačionice NK Krbave, koja im je tada služila kao štab, priveli braću Ćazima i Jasmina Vilića, a potom i njihova bratića Alu Vilića zbog navodne istrage krađe ovaca na širem području Udbine.

Nakon što su Jasmina Vilića pustili, brutalno su pretukli Ćazima i Alu Vilića, a zbog teških ozljeda koje je zadobio u batinanju rukama, nogama i gumenim palicama Ćazim Vilić je umro. Pretučenog Alu Vilića s tijelom Ćazima Vilića odvezli su u Krčane kod Gospića, gdje su ga Dane Radočaj i Nikola Ćuruvija usmrtili hicima iz pištolja. Dan poslije njihova su tijela bacili u jamu Bezdanka, gdje su i pronađena u rujnu 1991.

Svjedočili su Jasmin i Esad Vilić, braća ubijenog Ćazima, i Albina Vilić, supruga ubijenog Ale Vilića. Albina Vilić u svom iskazu navela je da postoje i fotografije osakaćenih tijela Ćazima i Ale Vilića te da se na tim fotografijama vidi kako su im odrezane uši, nos i spolovilo te su im iskopane oči.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.