D.I.C. Veritas

Večernji list, 17.10.2022, Optužen za ratni zločin nad civilima: Terete ga da je dvije bake ubio zbog – traktora

Katarina Ovanin se još vodi kao nestala osoba, dok je tijelo Barice Kušan nađeno u dvorištu njezine kuće, malo nakon rata. Za njihovo ubojstvo prvo je  bio prijavljen nepoznati počinitelj 2006., a potom je 2020. ta kaznena prijava nadopunjenja i tada je prijavljen Kovačević.

Koliko je meni poznato, Hrvatska puno ljudi koji žive u Srbiji lažno optužuje. No moja je savjest čista.  Nisam to učinio. Nemam više što za reći, a na pitanja ne želim odgovarati – bilo je sve što je Stojan Kovačević (58), u svoj obrani htio reći.

Zamolbenim putem ispitan je u Beogradu pred Tužiteljstvom za ratne zločine Srbije jer ga je ŽDO Zagreb optužio za ratni zločin nad civilima. Tereti ga se da je  krajem listopada 1991. u  Graberju na području Petrinje, kao pripadnik  Teritorijalne obrane Dvor naoružan automatskom puškom došao u dvorište  obiteljske kuće u kojoj su u to vrijeme živjele Barica Kušan, vlasnica kuće i njezina susjeda Katarina Ovanin. Htio je uzeti traktor Barice Kušan, a kada se ona tome usprotivila, prema optužnici, ubio je i nju i njezinu susjedu, nakon čega je odvezao traktor.

Katarina Ovanin se još vodi kao nestala osoba, dok je tijelo Barice Kušan nađeno u dvorištu njezine kuće, malo nakon rata. Za njihovo ubojstvo prvo je  bio prijavljen nepoznati počinitelj 2006., a potom je 2020. ta kaznena prijava nadopunjenja i tada je prijavljen Kovačević. Da je on počinitelj, tužiteljstvo tvrdi  na  osnovu iskaza bivših pripadnika TO Dvor. Jedan od njih je tako opisivao kako su držali straže u Graberju, gdje su u jednoj kući bile, kao je naveo dvije bake. OTKRIĆE mladog studenta iz Bačke Palanke, na ovaj način možete da se rešite prostatitisa odmah!

- Jedan od pripadnika TO volio je šetati po selu, pa mi je jednom rekao da su u nekoj  kući dvije starije žene. Kazao je da se boje vojske i ne žele otvoriti vrata. Rekao sam mu da im ponekad odnese hranu. On je to radio i jednom se vratio kazavši da ih nema te mi je kazao: Što ona budali uradi? Mislio je na Stojana Kovačevića kojeg je vidio kako ubija jednu od tih žena. A ubio ih je zbog traktora – iskazivao je jedan od bivših pripadnika TO Dvor.

Drugi svjedoci, također bivši pripadnici TO su svjedočili kako je Kovačević  dovezao taj traktor, na koji je stavio  dvije svinje.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.