D.I.C. Veritas

“Večernji list”, 23.03.2012. TUŽBA ZA KLEVETU Optuženik za ratni zločin osuđen za klevetu pukovnika HV-a

Optuženik za ratni zločin Rade Miljević ranije je izjavio da je tužba politički namješten proces te kako je Pandža-Orkan instruirao svjedoke

Rade Miljević, kojemu se sudi za ratni zločin, na Općinskom sudu u Sisku izgubio je parnicu protiv umirovljenog pukovnika HV-a Ivice Pandže-Orkana

Na Općinskom sudu u Sisku završila je rasprava protiv Rade Miljevića iz Gline, na temelju tužbe za klevetu, koju je podnio pukovnik HV-a Ivica Pandža-Orkan. Miljević, protiv kojeg se inače na Županijskom sudu u Sisku vodi i postupak za ratni zločin, proglašen je krivim što je 16. prosinca 2008. godine izjavio da je riječ o politički namještenom procesu te kako je upravo Orkan instruirao svjedoke.

– Orkan je predvodnik zločinačke organizacije koji je organizirao ujdurmu protiv mene – još je tom prilikom izjavio Miljević. Nakon završetka dokaznog postupka sutkinja Božica Perić pročitala je presudu kojom se Rade Miljević za klevetu nepravomoćno osuđuje na novčanu kaznu od 10 dnevnica, odnosno 1000 kuna, koje je dužan platiti u četiri mjeseca. Osim toga, dužan je podmiriti troškove postupka od ukupno 1070 kuna.

– Dokazano je da je Miljević iznio neistinite i neprovjerene tvrdnje. Takva kleveta može štetiti ugledu i časti tužitelja. Pri izricanju presude uzeto je u obzir što dosad nije kažnjavan – dodala je sutkinja Perić. Ujedno je Ivicu Pandžu uputila na privatnu parnicu.

– To mi je poklon vašeg suda za 68 rođendan. Neka vas Bog čuva, Bog vam pomogao – počeo je komentirati presudu Miljević, ali ga je sutkinja u tome prekinula. Miljevićev branitelj, sisački odvjetnik Zorko Kostanjšek, najavio je žalbu na presudu, a tužitelj Pandža izjavio da podnosi privatnu tužbu za nanesene duševne boli i narušen ugled s odštetnim zahtjevom u visini 100.000 kuna.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.