D.I.C. Veritas

Večernji list, 23.03.2014., Štrbac: Hrvatska nastavlja lov na Srbe

 Nakon što je Malta izručila Hrvatskoj Gojka Erora optuženog za nestanak 17 osoba u Berku u vremenu od 1991. do 1993. oglasio se Savo Štrbac, direktor Dokumentacijskog centra Veritas, za koga je Erorovo uhićenje i izručenje ”nastavak lova na Srbe”, pišu mediji u Srbiji.

Prema njegovim saznanjima, “u tom dosjeu bilo je više Srba s prezimenom Eror i postupak protiv njih je obustavljen pa vjerojatno i Gojko očekuje takav ishod”. Eror je 37. Srbin izručen Hrvatskoj na čijem je popisu 1 577 osoba koje su procesuirane za ratne zločine.

Štrbac drži kako se Hrvatska želi prikazati svijetu kao žrtva što čini, prema Savi, i u Haagu na raspravi o tužbama za genocid.

- Naravno da je ovo lov na Srbe. Osnovna teza Hrvatske i pred Međunarodnim sudom pravde i pred Haaškim tribunalom je da su Srbi agresori, okupatori i zločinci, a da su oni (Hrvati) vodili samo obrambeni rat. Prema njima, narod koji se brani ne može biti kriv i ova tvrdnja je sada nazočna u sporu o genocidu – rekao je Štrbac i upozorio kako se “u Hrvatskoj otvaraju novi postupci i među novouhićenima ima i onih koji nisu bili na službenim popisima, koje su razmijenile Srbija i Zagreb”.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.