D.I.C. Veritas

Večernji list, 25.06.2018, Uhićen Duško Gaćeša, Štrbac: ‘Počela je ljetna sezona uhićenja’

Dušan Gaćeša priveden je u nedjelju oko 4.45 na graničnom prijelazu Bajakovo dok je s obitelji putovao u Hrvatsku

Ministarstvu unutarnjih poslova potvrđeno nam je da je u nedjelju oko 4.45 na graničnom prijelazu Bajakovo uhićen 44-godišnji hrvatski državljanin, po tjeralici PU zadarske.

Radi se o Dušku Gaćeši koji je uhićen zbog ratnog zločina na području Benkovca. Gaćeša je, kako su rekli članovi obitelji s kojima je putovao iz Srbije u Benkovac, gdje je živio do 1995., odveden na ispitivanje u Zadar. Navodno ga se povezuje s ubojstvom susjeda Hrvata početkom 1990-ih.

Direktor nevladine organizacije Veritas, u Hrvatskoj dobro poznati Savo Štrbac, izjavio je da “počinje ljetna sezona uhićivanja” te da će, kao i prošlih godina, biti još uhićenja po hrvatskim tjeralicama, zbog čega bi Srbi iz bivše tzv. Krajine i pripadnici bivše JNA “morali biti oprezniji pri biranju ljetnih odredišta”.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković dogovorio je u ožujku sa srbijanskom kolegicom Nelom Kuburović formiranje dvaju zajedničkih povjerenstava koja će raditi na rješavanju procesuiranja ratnih zločina, kao i na razmjeni popisa osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.