D.I.C. Veritas

Večernji list, 27.08.2013., Štrbac Srbima: Dobro promislite prije otkupa stana u Hrvatskoj

– Mislim da ova vlada, ne potpisujući ugovore, namjerno bojkotira to što je HDZ za vrijeme svoje vladavine u koaliciji sa SDSS-om dopustio otkup. Ne vidim nikakvu drugu poruku – rekao je lider kontroverzne srpske udruge Veritas Savo Štrbac komentirajući za srpske medije poziv hrvatskih vlasti izbjeglim Srbima da podnesu zahtjev za otkup stanova.

On upozorava da posljednja proizvoljna tumačenja dužnosnika u Srbiji na račun programa stambenog zbrinjavanja, kojemu 31. kolovoza istječe rok, kriju zamke za one koji drže da će stanove, kada ih otkupe, moći odmah prodati i raspolagati tim novcem i izvan teritorija Hrvatske. Štrbac podsjeća da se kod podnošenja zahtjeva za stambeno zbrinjavanje potpisuje izjava u kojoj se podnositelj obvezuje da će se vratiti živjeti u Hrvatsku pod kaznenom i materijalnom odgovornošću, a to se prenosi i u ugovor.

On objašnjava da su “hrvatske vlasti propisale pravila prema kojima će se stan dobiti pod rigoroznim uvjetima i moguće ga je otkupiti, ali nigdje u propisima ne piše može li se novac iznijeti iz zemlje”.

– Kao pravnik držim da je tu zamka za one koji bi eventualno otkupljeni stan prodali i vratili se u Srbiju s novcem jer su prekršili osnovnu odredbu iz ugovora da će se vratiti u Hrvatsku i ondje živjeti. Ne potpisuju se bez razloga izjave o kazneno-materijalnoj odgovornosti – objašnjava pravnik Štrbac.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.