D.I.C. Veritas

Večernji list, 30.06.2015., Identifikacija posmrtnih ostataka 22 osoba

Pozivu na identifikaciju se odazvalo 19 obitelji koje su konačno i identificirale posmrtne ostatke svojih članova.

U organizaciji i koordinaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja danas se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu održala identifikacija posmrtnih ostataka 22 osoba ekshumiranih iz zajedničkih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske te preuzetih iz Bosne i Hercegovine. Identifikaciji je u ime Ministarstva branitelja prisustvovao pomoćnik ministra Matića za zatočene i nestale osobe, Ivan Grujić.

Pozivu na identifikaciju se odazvalo 19 obitelji koje su konačno i identificirale posmrtne ostatke svojih članova.

Identificirani posmrtni ostaci četiriju osoba odnose se na 1991./'92. godinu (Vukovar, Vinkovci, Batinjani te posmrtni ostaci jedne osobe preuzeti iz BiH), dok se posmrtni ostaci preostalih 15 osoba odnose na 1995. godinu, pri čemu je pet osoba ekshumirano na području Sisačko-moslavačke županije, dvije osobe na području Šibensko-kninske županije, tri osobe u Zadarskoj županiji, dvije osobe u Brodsko-posavskoj županiji, dvije osobe u Karlovačkoj županiji te jedna osoba na području Ličko-senjske županije.

Nakon danas održane identifikacije, Uprava za zatočene i nestale još uvijek traži 1.589 nestalih osoba, odnosno, 933 osobe nestale 1991./'92. godine te 656 osoba nestalih 1995. godine.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.