D.I.C. Veritas

DIC Veritas, 30.11.2016., Dopuna saopštenja povodom hapšenja Jović Miroslava

U prethodnom saopštenju smo napisali da Veritas ne raspolaže informacijom gdje je živio Jović Mirloslav poslije izgona iz Hrvatske. U međuvremenu smo stupili u kontakt sa njegovim rođacima od kojih smo doznali da je Miroslav živio u Tivtu, gdje je imao i svoju klesarsku radnju, u kojoj je jučer i uhapšen.

Miroslav je čovjek bez državljanstva (apatrid), pošto nije dobio državljanstvo Crne Gore, a Republika Srbija je odbila njegov zahtjev za državljanstvo Srbije upravo zbog toga što je pred hrvatskim sudom osuđen za ratni zločin.

U Tivtu je živio sa suprugom i sinom.

Na prethodnom saopštenju smo greškom naveli da se Miroslav ne nalazi na spisku DORH-a. Zapravo Miroslav Jović se nalazi na spisku Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, osumnjičenih, optuženih i osuđenih pred hrvatskim pravosuđem za ratne zločine sa stanjem na dan 31.03.2013. godine, među 1.577 imena.

Miroslavov rođak tvrdi da se zločin nad porodicom Medved desio, ali da sa tim događajem nemaju veze ni Miroslav Jović ni Sanojević Milan, jer kritične prigode nisu ni bili u selu Gornje Taborište.

Beograd, 30.11.2016.

P R E D S J E D N I K

Savo Štrbac

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.