D.I.C. Veritas

Vesti online, 21.09.2018, Vesti saznaju: Kapetan Dragan prebačen u Lepoglavu

Dragan Vasiljković, kapetan Dragan prebačen je juče u zatvoru u Lepoglavu gde će u najgorem slučaju provesti narednu godinu, a u mnogo povoljnijoj i realnijoj varijanti još najviše par meseci posle čega će se naći na slobodi.

Vasiljković je posle izricanja konačne presude od 13, 5 godina, prema tamošnjem zakonodavstvu najpre bio prebačen u zatvor Remetinec “na posmatranje” što je uobičajena praksa za sva osuđena lica u Hrvatskoj.

Direktor “Veritasa” Savo Štrbac otkriva da je još u tom zatvoru, uprava po službenoj dužnosti podnela nadležnom sudu zahtev da bude prevremeno pušten na slobodu zato što mu je ostalo još samo deset posto od predviđene kazne.

-Na ovaj način značajno je ubrzana procedura da se kapetan Dragan napokon nađe na slobodi. U praksi postoji mogućnost da sud odbije ovaj službeni zahtev, ali tada Vasiljković ili njegovi advokati bukvalno istog dana mogu da podnesu nov zahtev. Međutim, kako ne postoji rok u kome Sud treba da se izjasni, pa je nezahvalno prognozirati i kada bi mogao da se nađe na slobodi – navodi Štrbac.

Prema rečima Slađane Čanković, advokata Dragana Vasiljkovića on joj se danas javio telefonom iz Lepoglave kako bi rekao da je prebačen i da je sve u redu.

Lepoglava je izgleda jedini zatvor u Hrvatskoj u kome robijaju Srbi osuđeni za ratne zločine.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.