D.I.C. Veritas

Vesti, 29.08.2018, USKORO NA SLOBODI? Kapetan Dragan prebačen u Zagreb na “posmatranje”, evo kakvo mu je ZDRAVSTVENO STANJE

Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan danas je prebačen iz Splita u zatvor Remetinec u Zagrebu, čime je i formalno otpočela procedura posle koje će tek biti u prilici da zatraži da bude prevremeno pušten na slobodu.

Zbog godišnjih odmora, kapetanu Draganu je tek nedavno dostavljeno rešenje kojim je početkom jula pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora.

Prema pravnoj proceduri u Hrvatskoj on je posle dobijanja tog rešenja upućen na “posmatranje”, a nakon toga bi trebalo da dobije rešenje u kom zatvoru će odslužiti ostatak kazne.

Pravni zastupnik Dragana Vasiljkovića u Hrvatskoj, Slađana Čanković kaže da će “posmatranje” u Remetincu trajati između tri i četiri nedelje, ali da još nije jasno u koji zatvor će zatim biti prebačen, posle čega bi i formalno mogao da zatraži prevremeno puštanje na slobodu.

-Do sada su svi Srbi osuđeni za ratne zločine kazne izdržavali kaznu u posebnom odeljenju zatvora u Lepoglavi. Međutim, to ne znači i da će Vasiljković biti tamo upućen. Jedino je sigurno da će on tek po prebacivanju u neki zatvor steći pravo da zatraži prevremeno puštanje na slobodu i on će to i učiniti – kaže Čanković i dodaje da ne postoji zakonski rok u kome sud treba potom da se izjasni da li će taj zahtev prihvatiti ili ne.

-Nedavno sam ga obišla u Splitu i on je zdravstveno dobro. Rekao je da će tražiti prevremeni otpust zato što mu je ostalo faktički još samo godinu ipo dana od propisane kazne. Istovremeno, naš pravni tim ne odustaje od žalbe Ustavnom sudu Hrvatske na ovu presudu – ističe Čanković.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.