D.I.C. Veritas

“Vesti.online”, 06.08.2012. Milošević: Srbi ne mogu da slave ”Oluju”

Zamenik predsednika Srpskog nacionalnog veća Saša Milošević izjavio je da Srbi ne mogu da slave hrvatsku akciju “Oluja” kao što to radi veći deo Hrvatske, već moraju da ukazuju na ratne zločine koji su tada počinjeni.

Niko još nije odgovarao za zločine: Saša Milošević

On kaže da je problematično što dobar dio hrvatske javnosti još ne može da prihvati da su se tokom “Oluje” desili i brojni ratni zločini.

“Neprihvatljivo nam je i neshvatljivo da i danas niko u Hrvatskoj nije odgovarao zbog zločina počinjenih nad Srbima tokom `Oluje` i posle ove vojno-policijske operacije, kada je bio ubijanja civila i uništavanja njihove imovine”, rekao je Milošević za Alternativnu televiziju.

On je rekao da SNV smatra da se svih žrtava treba sećati i poziva na solidarnost prema izbeglicama iz svih naroda, koji još ne mogu da se vrate.

Milošević je istakao da SNV sa aktuelnom vladom u Hrvatskoj ima jako dobar sporazum, za razliku od prethodne.

“Ovaj put smo uspeli u program Vlade stavimo mnogo tema, kao što su kultura, povratak izbeglica i njihove imovine, potpuna reintegracija u hrvatsko društvo, pitanje obrazovanja i nauke”, naveo je Milošević.

On je istakao da u poslednjih pola godine još nema pomaka na terenu, pa se tako neka ključna pitanja i dalje ne rešavaju poput reintegracije prostora Krajine izgradnjom infrastrukture i boljeg zapošljavanja.

“Deo toga je do ekonomske krize, a deo do toga da je potrebno vreme da se nova vlada upozna sa svim tim problemima”, smatra Milošević i ističe da se mora prekinuti sa diskriminacijom pri zapošljavanju Srba.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.