D.I.C. Veritas

Срна, 20.08.2013., УСКОРО ЗБОРНИК О ОДНОСУ ПРЕМА СРПСКИМ ЖРТВАМА

БИЈЕЉИНА, 20. АВГУСТА /СРНА/ – Невладина организација “Историјски пројекат Сребреница” најавила је да ће ускоро из штампе изаћи зборник радова групе аутора под називом “Однос према српским жртвама у сукобима током 20. вијека“.

Из “Историјског пројекта Сребреница” напомињу да ће ово издање читаоцима бити понуђено у септембру на Бањалучком сајму књига и у октобру на Београдском сајму књига.

У зборнику, којим је обухваћен период од Другог свјетског рата до сукоба у вези са распадом СФРЈ деведесетих година прошлог вијека, расвјетљавају се догађаји и однос према српским жртвама на подручју Словеније, Хрватске и БиХ, саопштено је из ове невладине организације.

Страдање српског народа у Сребреници обрађено је у посебном поглављу.
Зборник је проистекао из научног скупа под истим називом који је 8. фебруара одржан на Правном факултету у Бањалуци у организацији “Историјског пројекта Сребреница” и ове високошколске установе.

Међу угледним сарадницима који су својим прилозима допринијели овом зборнику су Срђа Трифковић, Никола Живковић и Саво Штрбац, наводи се у саопштењу.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.