D.I.C. Veritas

Alo, 03.08.2017, ŽIGMANOV UVREDIO ŽRTVE Hrvati bi da slave “Oluju” u Srbiji!

Hrvati žele da 4. i 5. avgusta slave dan pobede u Srbiji! Naime, Tomislav Žigmanov, predstavnik Hrvata iz Vojvodine i nekadašnji koalicioni partner Demokratske stranke, izjavio je da „Hrvati u Vojvodini svakog avgusta moraju ćutati, biti tihi, sklanjati se, skrivati”.

“Kamo sreće da Srbi u Hrvatskoj imaju ono što Hrvati imaju u Srbiji”, odgovara mu za “Alo!” direktor “Veritasa” Savo Štrbac.

Savo Štrbac iz Dokumentaciono-informacionog centra “Veritas” je povodom izjave Tomislava Žigmanova rekao za „Alo!” da se ne mogu, u bilo kom pogledu, praviti paralele između Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj, kao i da je to samo reakcija na to što Hrvati svake godine slave etničko čišćenje Srba u akciji „Oluja”, koje i ove godine finansira hrvatsko ministarstvo odbrane.

- Kamo sreće da mi imamo u Hrvatskoj ono što Hrvati imaju u Srbiji! Ovo je valjda reakcija na to što se događa u Hrvatskoj u vezi sa slavljenjem „Oluje“, što finansira država preko ministarstva branitelja. Srbi se tamo skrivaju tokom ove proslave, moraju biti manji od makovog zrna, tih dana ne izlaze iz kuća.

Alo, 03.08.2017, ŽIGMANOV UVREDIO ŽRTVE Hrvati bi da slave "Oluju" u Srbiji!

Ne znam samo od koga se Hrvati skrivaju u našoj državi, nisam video nijedan zabeleženi incident. Ne mogu se, u bilo kom pogledu, praviti paralele između Hrvata u Srbiji i Srba u Hrvatskoj. Hrvati u Srbiji žive u nekom svom svetu, u zabludi, veruju svemu što čuju iz hrvatskih medija, da Srbima tamo teku med i mleko, da imaju sva moguća prava, više nego što imaju nacionalne manjine u drugim zemljama – rekao je za „Alo!” predsednik „Veritasa” Savo Štrbac.

Glavni problemi Srba!

1. Stanarsko pravo koje ima 40.000 izbeglica

2. 60.000 neisplaćenih penzija

3. Obnova uništene imovine u vrednosti 40 milijardi dolara

4. Druga naknada štete

Takođe, Savo ističe da se još dešava tihi egzodus, jer ono malo Srba što je ostalo ili što se u međuvremenu vratilo napušta Hrvatsku, svaki dan pomalo, što se vidi po migraciji stanovništva, u poslednjih nekoliko godina na jednog povratnika iz Srbije u Hrvatsku ima pet odlazaka iz Hrvatske prema Srbiji, kao i da su izvor ovih informacija hrvatski podaci.

Žigmanov se nije zaustavio samo na ovom tvitu, on je, naime, preko društvene mreže Tviter napao i ministra i potpredsednika Socijalističke partije Srbije Branka Ružića zbog njegove posete Hrvatskoj u vreme godišnjice operacije „Oluja“.

„Hoće li ministar Ružić posetiti i Kukujevce, Hrtkovce, Slankamen…“ napisao je Žigmanov kao komentar na vest da je Ružić otišao u posetu srpskom stanovništvu u Hrvatskoj.

 

30 odsto Hrvatske poseduju Srbi

Povodom godišnjice „Oluje“, u Beogradu je održana konferencija za štampu, na kojoj su Zoran Subotić, Milan Žunić i Branislav Švonja istakli glavne probleme izbeglica iz 1995. koji još nisu rešeni, a to su: stanarsko pravo koje ima čak 40.000 izbeglica, 60.000 neisplaćenih penzija, obnova uništene imovine koja se procenjuje na 40 milijardi dolara i naknada štete. Glavni razlog za to što Srbi i dalje napuštaju Hrvatsku je to što ne mogu tamo zadržati ili dobiti posao, što nemaju pravo na slobodu izražavanja svojih stavova, zbog čega se mnogi izjašnjavaju kao Hrvati da bi opstali. Kada se sve stavi na papir, čak oko 30 odsto Hrvatske teritorije je vlasništvo srpskih izbeglice, naglasio je Milan Žunić.

 

Autor: Ivana Mišić

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.