D.I.C. Veritas

Alo, 20.06.2016., KEPU SUĐENJE POČINJE U SEPTEMBRU Hrvati Kapetanu Draganu prete silovanjem!

Kapetanu Draganu prete silovanjem i ubistvom! Hrvatski portal „index.hr“ objavio je u nedelju tekst „Suđenje počinje u septembru: Kapetan Dragan odgovara za ubistvo nemačkog novinara Egona Skoklanda“, u kom se aludira da će Kep najverovatnije biti osuđen za brojna nedela, koja je navodno počinio, a ispod teksta je objavljena salva jezivih komentara!

- Ovo svojeglavo četničko g*vno Vasiljkovića treba silovati i posle zatući – napisao je izvesni Tomislav Vagalić iz Pule. Na opasku izvesnog Poja Sotkića da Kapetanu niko ne može ništa, usledio je i više nego ostrašćeni komentar: „Za vas je bolje da prihvatite idućih 40 godina da je živi mrtvac“ – prokomentarisao je Toni Marić aludirajući na to da će Vasiljković biti osuđena na 40 godina robije.

U pomenutom tekstu se kaže da će Kepu suditi Damir Romac, splitski sudija koji je osudio Dragana Paravinju, da je pripremno ročište zakazano za 14. jul, a da bi suđenje trebalo da počne u septembru.

Komentarišući jezive pretnje upućene Vasiljkoviću, direktor Centra „Veritas“ Savo Štrbac, za „Alo!“ kaže da ga to ne izneneđuje.

- O njemu je stvorena slika koja uopšte ne odgovara realnosti. Srbi su ga označili kao heroja, o njemu se pričalo kao o neustrašivom čoveku, a dobro je poznato da je neko ko je na jednoj strani junak na drugoj najveći zločinac. Običan narod u Hrvatskoj mu svašta pripisuje, više nego u optužnici, koju su jedva uspeli da sklope. Zbog toga ne čude te uvrede i pretnje – objašnjava naš sagovornik.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.