D.I.C. Veritas

Alo, 26.08.2017, SUSEDE TRESE NOVA USTAŠKA HISTERIJA Srbima zabranjuju da letuju u Hrvatskoj?!

Novo hrvatsko ludilo – najavljuju klanje Srba jer im navodno podmeću požare!

U velikom delu hrvatske javnosti se zbog požara koji su ovog leta zahvatili Dalmaciju već neko vreme širi prava antisrpska histerija. Desničarski mediji šire teorije zavere u kojima bez ikakvih dokaza tvrdi da su požari dokaz “specijalnog rata” protiv Hrvatske koji, naravno, vode – Srbi. Ide se dotle, da se čak traži da se Srbima zabrani letovanje u Hrvatskoj, a na društvenim mrežama su komentari takvi da se otvoreno poziva na klanje Srba.

Najapsurdnije je pritom da se zapravo jedini požar koji je ove godine podmetnut zbog mržnje prema nekom narodu odnosi na slučaj 25-godišnje Hrvatice koja je privedena jer je u nedelju veče u Brgudu, mestu na benkovačkom području, podmetnula požar zbog mržnje prema srpskom stanovništvu na tom području.

Komentarišući sve ovo za “Alo!“ predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta apelovao je na EU da hitno pošalje poruku hrvatskim vlastima da je neprihvatljivo da se tragedija koju su izazvali požari koristi kako bi se Srbi ponovo proglasili dežurnim krivcima. Linta je izneo i sumnju da zapravo Hrvati namerno podmeću požare samo da bi imali za šta da okrive Srbe.

- Sve više se stvara atmosfera da je svaki Srbin potencijalni piroman što može dovesti do fizičkog obračuna sa preostalim Srbima i napada na njihovu imovinu – upozorio je Linta. Prema njegovim rečima, očigledno da proustaške snage u Hrvatskoj nastoje da tragediju koju su izazvali požari iskoriste za dodatno širenje antisrpske histerije s ciljem da preostali Srbi u strahu da svoju bezbednost i bezbednost svoje imovine donesu odluku da se isele ili asimiluju.

- Proustaške snage i veliki deo Hrvata ne uzimaju u obzir činjenicu da je ovog leta bilo više od 200 požara i da se dosada za svega 10-ak njih zna uzrok – napominje Linta.

On ukazuje i da se u Hrvatskoj nedovoljno ističe da je sedam požara u Dubravi kod Šibenika krajem jula namerno podmentula 51-godišnja Hrvatica koje je uhvaćena, kao i da su veliki požar u selu Brgud kod Benkovca, u kome većinom žive Srbi, podmetnule dvije Hrvatice iz razloga međunacionalne mržnje.

- Nameće se po sebi pitanje da li proustaške snage namerno izazivaju požare da bi mogli da ponovo optuže Srbe da mrze Hrvate i da hoće da unište Hrvatsku – rekao je Linta.

Štrbac: Uvek smo im mi krivi

Savo Štrbac, predsednik Dokumentaciono informacionog centra „Veritas“ kaže da je Hrvatima najlakše da za sve okrive Srbe.

- Uvek je lakše baciti krivicu na nekoga nego priznati određene sistemske greške ili činjenicu da po ovakvim paklenim vrućinama i sušama svašta može da izazove požar pa i jedan opušak. Njima je najbolje naći opravdanje tako što će sve svaliti na Srbe. Privodili su oni čak 17 ljudi zbog tih požara, ali kada je neko Hrvat onda je on duševni bolesnik i odmah ga puštaju, a kada su pitanju srpski klinci koji su priznali da su zapali travu pa im se sve otrglo kontroli, oni su zadržani u pritvoru. Piromanija je bolest, nije odlika nacionalnosti. Ovi požari nisu samo hrvatska karakteristika, ima ih širom sveta i Evrope, pa je smešno da oni misle da imaju požare samo jer im neko odnosno Srbi rade o glavi – kaže Štrbac.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.