D.I.C. Veritas

Alo, 26.11.2017, HRVATI NE ZNAJU ZA STID Ustaša Tompson uči đake da mrze Srbe!

Hrvatski pevač Marko Perković Tompson održao je u četvrtak zagrebačkim srednjoškolcima predavanje na temu „Vera, ljubav i domovina”!

Govoranciju Tompsona, koji je čuven po svom veličanju ustaštva i koncertima na kojima se uzvikuje „za dom spremni”, organizovao je Studentski katolički centar, a prisustvovalo je nekoliko stotina srednjoškolaca, koliko je u salu i moglo da stane. Predavanje čoveka koji otvoreno vređa Srbe i širi mržnju prema našem narodu u svakoj svojoj pesmi je pompezno najvaljivano danima, a realizovano je u okviru projekta „Menjam svet”.

- U junačkoj zemlji miloj, u mesecu sećanja na Vukovar, u goste nam dolazi Marko Perković Tompson. Srednjoškolci, vidimo se – ovim rečima je Studentski katolički centar najavio Tompsonovo predavanje.

Interesovanje za njegovo predavanje bilo je ogromno, pa su organizatori naglasili da se radi isključivo o susretu za srednjoškolce.

- Veoma nam je drago zbog ovako velikog odziva i rado bismo vas sve videli na susretu, ali ovo je susret za srednjoškolce, pa molimo sve koji više ne nose tu titulu da prepuste mesto srednjoškolcima. Za studente i sve ostale ima mnogo drugih kvalitetnih sadržaja – zamolili su iz Katoličkog centra.

Savo Štrbac, direktor Dokumentaciono-informacionog centra „Veritas” za “Alo!“ kaže da ga ne čudi što je omladina u Hrvatskoj pojurila na Tompsonovo predavanje, što je, kako navodi, poražavjuće.

- On je jedan od najpopularnijih pevača, ne znam nikog drugog ko u Hrvatskoj okuplja na stadionim od 50.000 do 100.000 ljudi. Dakle, on je nacionalna veličina i naravno da će šta god da radi privući masu obožavalaca. Njegova muzika je ispunjena mržnjom prema Srbima, to je jasno i kada se samo pogleda bilo koji njegov stih, a nažalost takve pesme i takav odnos prema Srbima u Hrvatskoj još traju i trajaće još dugo, jer vidimo ko im uči decu i koliko su zainteresovana. Tako se, osim Tompsona, ponašaju i stranke, i Crkva, i pojedinci, to pokazuje koliko je još hrvatsko društvo zatrovano mržnjom prema Srbima – navodi Štrbac.

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.