D.I.C. Veritas

B92,Tanjug, 30.01.2017., Skandalozan grafit u HR: Srpska deca, došla vatat zeca…

Zagreb — U karlovačkoj četvrti Rakovac osvanuo je grafit kojim se poziva na ubijanje srpske dece, s nedvosmislenom aluzijom na porodicu Zec.

“Srpska deca, srpska deca, došla vatat zeca, ubij decu, ubij decu, spasi život zecu“, piše na zidu.

To je izazvalo reagovanje predsednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, poslao je i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu.

U pismu Margarin primećuje da se ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada.

Margarin istovremeno primećuje da bi gradonačelnik sigurno video ovu “gnusnu glupost nepismenog autora” da je bar jednom prošetao kvartom.

“Vreme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca. Delom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dela stanovnika Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovom rukovodstvu i vama, a i meni”, napisao je Margarin u pismu Mandiću, preneli su hrvatski mediji.

Mandić je danas izjavio da je odmah po prijemu pisma “reagovao prema nadležnim službama” i gradskim komunalnim službama, te najavio da će se u svemu i zvanično oglasiti.

Mandić je u odgovoru Mandarinu grafit nazvao neprimerenim i zahvalio mu što je podstakao uklanjanje grafita koji sadrži ustaško “U”, s aluzijom na ubijanje srpske dece i, kako se navodi, “‘vatanje Zeca”.

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.