D.I.C. Veritas

Banija, 29.04.2020, Emotivan odgovor Milana Borjana Vuletiću

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić je na svom Tviter nalogu juče okačio sliku ustaških vojnika koji su uz pomoć Amerike i Nemačke organizovali sramnu akciju čišćenja Srba iz Krajne pod nazivom “Oluja”.

Želeo je potpredsednik Partizana da “bocne” Delije, ali nije razmišljao o tome da će probosti srca Srba koji su ni krivi, a ni dužni morali da napuste ognjišta, mnogi od njih izgubili su svoje najmilije. Vladimir Vuletić je postavio sliku sa palom zastavom “Delija Knin”, što je žestoko uzburkalo društvene mreže.

– Zabranjena istorija “Delija” iz Knina… znamo da su pobegli i grad predali bez ispaljenog metka, ali su i zastavu ostavili na ulici gde su je našle ustaše iz Zadra – napisao je Vuletić.

Emotivan odgovor dobio je od golmana Crvene zvezde Milana Borjana koji je tada sa porodicom kao dečak morao da beži pod napadom neprijatelja.

– Dobar dan svima, ja sam Milan Borjan, jedan od dečaka koji je pre 25 godina bio u nepreglednoj koloni izbeglica tokom “Oluje”. Sećam se te kolone gde su majke plakale, bake očajno zapomagale za ostavljenim sinovima, muževima, očevima. Mi deca nismo tada bili svesni šta se dešava, videli smo samo da nam gore kuće, igrališta na kojima smo se do juče bezbrižno igrali, bili smo uplašeni, žedni i gladni… Danas svi mi koji smo preživeli tu strašnu, nepreglednu kolonu nosimo velike ožiljke i rane. Neki od nas nikada se nisu oporavili. Neki od nas služimo državi Srbiji, doprinosimo sportu, nauci, politici, medicini, sudstvu. Nismo zaslužili da nas niko a posebno jedan “Profesor”” vređa samo iz jednog razloga, a to je što smo bili prinuđeni da budemo u nepreglednoj koloni tokom “Oluje” i što smo “Delije”. “Profesore” dugo niste bili u medijima zbog pandemije i očigledno to ne možete da podnesete pa želite da budete u medijima vređajuci sve nas kojima je sam pomen “Oluje” velika rana jer smo izgubili druga, prijatelja, brata. Od Vas očekujem “Profesore” Vuleticu odgovor sa Njegoševim citatima i Vašom željom da pobedite retorikom. Ja se neću “Profesor” nadmudrivati sa Vama, niti imam toliko škole, a verovatno ni intelekta koliko Vi “Profesore”, ali ću Vas zamoliti da postanete bolji čovek i ne igrate se sa ovakvim postovima i izjavama dok se nekome slama srce i duša od teških i gorkih uspomena. Vi “Profesore” ste sami naslednik i glasnogovornik zadojene mržnje prema Crvenoj zvezdi ali “Profesore” morate da znate da je Srbima iz Knina posle genocida NDH ostala samo Crvena zvezda u Jugoslaviji da se identifikuje sa srpstvom.

“Profesore’ ovu zastavu sa slike koju ste postavili smo napravili mi deca od deset godina a tada smo je izgubili, kao i sve u životu sto smo izgubili i što nam je oduzeto, a pre svega naš krevet, dom, igračke… Sve ono ‘Profesore’ što Vama nikada nije bilo uskraćeno.

Izvinjavam se svima što sam kao sportista morao da reagujem na političku sadržinu, ali previše je moja duša razorena od bola nakon prozivke svih nas Delija iz Knina koji smo preživeli životnu golgotu! Neću se vise oglašavati na ovu temu – poručio je kapiten crveno-belog tima.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.