D.I.C. Veritas

Banija.rs, 03.02.2021, Poziv umjetnicima! Aukcijska prodaja umjetničkih djela za pomoć Baniji

BEOGRAD - Udruženje Banijaca, potomaka i prijatelja Banije zajedno sa Srpskim kulturnim društvom „Zora“ Knin – Beograd, Umjetničkim bratstvom manastira Krke i Udruženjem Srba iz Hrvatske Beograd, pomažu nastradalom narodu u potresu na području Banije aukcijom umjetničkih djela.

Ova udruženja upućuju molbu svim umjetnicima koji su izbjegli i prognani iz Hrvatske, kao i umjetnicima sa područja Republike Srpske i Republike Srbije da uzmu učešće u ovoj akciji i prilože umjetničko djelo.

Radovi se mogu predati u prostoriji Udruženja Srba iz Hrvatske (Dečanska 8/IV) ili u prostoriji Udruženja Banijaca, njihovih potomaka i prijatelja (Dušana Vukasovića 35, Novi Beograd). Prikupljeni radovi biće predstavljeni javnosti u katalogu, kao i na sajtu: www.banija.rs

Svi zainteresovani mogu se javiti na telefone: Miroslav Kovjanić 063/7738389; Nikola Cerovac 064/2980925; Zdrave Mirčete 069/3083034 i Milojko Budimir 065/32231994.

Sredstva prikupljena aukcijskom prodajom biće uplaćena na tekući račun Udruženja Banijaca, potomaka i prijatelja Banije (205-116080-78), a zatim prenesena Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj SPC koja će ih upotrebiti za pomoć najugroženijim srpskim porodicama koje su stradale ili oštećene u potresu na području Banije.

Očekujući razumijevanje za ovu akciju organizatori vam se srdačno zahvaljuju. Svi učesnici dobiće prikladnu plaketu za njihovu nesebičnu pomoć i razumijevanje.

U Beogradu, na Svetog Savu 2021. godine

Za organizatore

Udruženje Banijaca (Miroslav Kovjanić)
SKD „Zora“ Knin-Beograd (Nikola Cerovac)
Udruženje Srba iz Hrvatske (Milojko Budimir)

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.