D.I.C. Veritas

Blic, 22.02.2016., Pretučeni Srbin iz Hrvatske: Udarali su me i vikali “NIJE TI OVO SRBIJA”

Srbin iz Hrvatske, Jovan Matijević (22) iz mesta Šeovica kod Pakraca, napadnut je u lokalu “Park” u Okučanima, oko pola jedan noću, i to zbog puštanja “neprimerene” pesme na džuboksu.

Kako je ispričao za “Blic”, pretučeni mladić je sa svojim kolegama sa posla došao na piće u lokal gde inače da ne zalazi često.

- Svratio sam sa kolegom i koleginicom na piće. Ne idem tamo često, bio sam možda tri puta, pošto poznajem konobaricu – rekao nam je Jovan, dodajući da je u lokalu u trenutku tuče bilo oko desetak ljudi.

Dok su Jovan i njegove kolege ispijali piće, u jednom tenutku on je ustao kako bi pustio pesmu na džuboksu. Međutim, kako su krenuli prvi taktovi pesme “Ja popio jesam, al’ budala nisam” benda Žare i Goci, usledio je haos.

Po rečima pretučenog Srbina, većina njih je skočila i krenuli su da mu dobacuju: “Nije ti ovo Srbija, gasi to”. Jovan nije ni stigao da odgovori, a već je dobio šakom u lice. Ispričao je da su ga krvnički udarali po licu i glavi, i da se njegova koleginica toliko uplašila kad je započela tuča da je istrčala je napolje.

- Udarali su me svi i onda su me izbacili napolje. Kolega ih je smirivao i molio da me više ne tuku. On je inače Hrvat i iz istog smo sela. Najnormalnije se družimo već godinama – ističe Matijević.

„J**** vam mater srpsku“

Prebijanje mladog Srbina trajalo je desetak minuta, dok ga na kraju nisu bacili kroz izlog lokala.

“J**** vam mater srpsku”, bile su reči upućene isprebijanom Jovanu.

- Kad su me dobro isprebijali i ispsovali, pao sam u nesvest od bola u glavi. Nakon tri minuta sam se osvestio i kolega me je odvezao kući. Majka je odmah pozvala hitnu pomoć i policiju – priča nam Jovan.

Jovanu su lekari snimili glavu u bolnici sutradan i na sreću nema povrede mozga. Uglavnom su u pitanju veliki podlivi i posekotine od razbijenog stakla. Kako navodi mladi Jovan, policija je prošla pored lokala kad se napad desio, ali su samo nastavili dalje. On ističe i da je njegov brat isto prebijen pre dve godine zbog toga što je srpske nacionalnosti.

- Razlog zašto su me tukli, je zato što sam Srbin! Tako su i mog brata pre dve godine isto pretukli u jednom kafiću. Nisam ih ničim izazvao, samo sam pustio pesmu – rekao je Matijević.

Sporna pesma

Pesmu zbog koje je srpski mladić dobio batine peva bend Žare i Goci, koji inače imaju pesme koje su nacionalističke, ali numera “Ja popio jesam, al’ budala nisam” nema ništa sporno u svom tekstu po tom pitanju.

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.