D.I.C. Veritas

Blic, Tanjug, 12.7.2017, HVALE SE ZLOČINIMA Hrvatski ministar odbrane tvrdi da Amerikanci hvale “Oluju”, a prećutkuje PROTERIVANJA I UBISTVA SRBA

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević, koji se u Vašingtonu sastao sa američkim kolegom Džejmsom Matisom, tvrdi da je šef Pentagona pohvalio operaciju Oluja, rekavši da je ona “izmenila tok istorije i danas se o njoj uči u američkim vojnim školama kao o primeru dobro pripremljene i izvršene vojne operacije”, prenosi Hina.

Krstičević je večeras za Dnevnik HRT-a izjavio da je Hrvatska nakon ovog sastanka korak bliže kupovini američkih aviona o čemu se odluka očekuje do kraja godine.

- Donošenje te odluke čeka se već 15-ak godina, vremena više nema… Dobio sam podršku ministra Matisa za taj projekat – rekao je Krstičević.

Navodi se da će on tokom višednevne posete SAD i kompaniji “Lokid Martin” razgovarati sa potpredsednicom za medjunarodnu saradnju tog proizvodjača Nensi Zijuzin Ssegel.

Kako je saopštilo hrvatsko Ministarstvo odbrane, Krstičević i Matis su na sastanku u Pentagonu naglasili izuzetno dobru saradnju Hrvatske i SAD kao strateških saveznika i partnera, posebno na području odbrane i bezbednosti.

- Ponosni smo što služimo rame uz rame sa hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama u Avganistanu i na Kosovu – rekao je Matis prema saopštenju tog hrvatskog ministarstva.

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.