D.I.C. Veritas

Branitelji.gov.hr, 27.05.2019, Identifikacija posmrtnih ostataka

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku identificirani su posmrtni ostaci sedam osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata

U nazočnosti pomoćnika ministra hrvatskih branitelja nadležnog za Upravu za zatočene i nestale gospodina Stjepana Sučića, 27. svibnja 2019. godine na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka osoba poginulih i nestalih tijekom Domovinskoga rata.

Završno su identificirani posmrtni ostaci šest osoba stradalih 1995. godine koji su ekshumirani iz asanacijskih grobnica s područja Ličko – senjske županije te jedne osobe iz Požeško – slavonske županije.

Izražavajući sućut obiteljima svih identificiranih osoba, pomoćnik ministra Sučić istaknuo je predanost nadležnih tijela Republike Hrvatske, predvođenih Upravom za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, u rješavanju ovoga prioritetnog humanitarnog pitanja. Također, istaknuo je kako se Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i na jednak način bavi rasvjetljavanjem sudbine svih nestalih državljana Republike Hrvatske.

I ovom prilikom, pomoćnik ministra uputio je apel svima koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba, da svoja saznanja podijele s Upravom za zatočene i nestale.

Nakon ove identifikacije, Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.488 nestale osobe te posmrtnim ostacima 414 poginulih osoba, što ukupno čini 1.902 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.