D.I.C. Veritas

Direktno.hr, 22.09.2021, Prkačin: Svima je jasno da je SPC organizator i onaj tko provodi ovo političko zlo u Crnoj Gori

U tijeku je zasjedanje Hrvatskoga sabora. Iznošenje stajališta Kluba zastupnika Domovinskog pokreta iznio je zastupnik Ante Prkačin koji je rekao da će govoriti o “nasilju nad logikom, zdravim razumumom i povijesnim činjenicama”.

Prvo se osvrnuo na aktualni popis stanovništva koji je, kako kaže Prkačin, čisto nasilje nad zdravim razumom, a onda nakon toga “i na onom prije 18 godina poptpisanom ugovoru po premijeru Račanu sa Srpskom pravoslavnom crkvom”.

“Ja sam zapravo želio govoriti o nečemu drugom. Želio sam govoriti o marginalizaciji ili podcjenjivanju Hrvatskog sabora. Ja tako doživljavam činjenicu da je prošli tjedan u službenoj, državnoj posjeti Republici Hrvatskoj bio predsjednik nama susjedne djelomično prijateljske Crne Gore. Djelomično – u dijelu Mile Đukanovića. Mislim da je ovaj Sabor trebao dobiti nekakvo izvješće da znamo barem okvirno o čemu se tijekom  susreta razgovaralo jer imao ovdje ljudi koji ponešto znaju i o Crnoj Gori i  o ratu”, rekao je Prkačin.

Možda se mogla otvoriti rasprava pa da i mi damo neki savjet ili prijedlog. Crna Gora je na ivici rata. Nemojte se zavaravati pričama. Stanje je jednako kao ‘90. i ‘91. godine, a taj rat i problem se lako prelije u susjednu BiH. Vidite li da je promijenjena retorika Milorada Dodika koji postaje bahat. On nije bahat bez pokrića. Za razliku od bošnjačko-muslimanskih čelnika koji su često bahati bez imalo pokrića, Milorad Dodik je sasvim druga vrsta političara. Dakle, ako ne uslijedi pravodobna i prava reakcija po pitanju Crne Gore, rat je za očekivati”, objasnio je.

“Očekivati akciju Međunarodne zajednice u vidu intervencija NATO snaga je u ovom trenutnu nerealno. Tu mora reagirati Hrvatska. Mi možemo, bez imalo rizika, mudrom politikom napraviti veliku stvar za relaksaciju stanja u Crnoj Gori. Svima je jasno da je organizator i onaj tko provodi ovo političko zlo u Crnoj Gori – Srpska pravoslavna crkva”.

“Moramo podhitno proglasiti ništetnim onaj izdajničko-luđački ugovor koji je Račan potpisao, a nakon toga treba obustaviti popis stanovništva, jer on je takav da pogoduje SPC-u. Kad spomenete Hrvatsku pravoslavnu crkvu to nastane trešnja kao da vas je netko ‘u struju uključio’. Odmah se pojavi izvjesni Savo Štrbac i sl. i pričaju o ustaškoj državi i Hrvatskoj pravoslavnoj crkvi za Pavelića. Gospodo draga, temelj za stvaranje Hrvatske pravoslavne crkve nije NDH nego je temelj više od 13 stoljeća u povijesti. Hoćemo li mi prestati piti vodu i udisati zrak zato što je on udisan za vrijeme NDH?”, upitao je Prkačin.

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.