D.I.C. Veritas

e-Veritas, 02.12.2022, Пуповац опет на мети екстремиста

Настављају се провокације екстремних националиста усмјерене према Српском народном вијећу и предсједнику МИЛОРАДУ ПУПОВЦУ. У четвртак је на портафону, на улазу зграде у којој се налази СНВ у самом центру Загреба, још увијек непозната особа преко натписа СНВ налијепила наљепницу “Милорад Пуповац прљави”. И то точно на дан када се одржава конференција поводом 20. обљетнице доношења Уставног закона о правима националних мањина који је требао осигурати равноправност мањинских народа с већинским, пише “Портал Новости”

“Портал Новости” подсјећа да није ово први пут да су ПУПОВАЦ и СНВ на мети десничарских хулигана. Чланови неоусташке Аутохтоне – Хрватске странке права, предвођени ДРАЖЕНОМ КЕЛЕМИНЦЕМ, редовито сваке године пред зградом у којој се налази СНВ одржавају примитивне националистичке протесте позивајући на линч водства СНВ-а и редакције Новости. Прије пет година у неколико наврата запалили су више примјерака нашег тједника.

Двије године касније у ширем центру града освануло је више застрашујућих графита који нису били само говор мржње, него и пријетња смрћу на којима су била нацртана вјешала и име предсједника СНВ-а и саборског заступника Милорада Пуповца, да не спомињемо све оне изљеве мржње који су пратили кампању за попис становништва када је готово сваки плакат СНВ-а који је позивао на национално изјашњавање био ишаран позивима на убојство Срба. Осим тога, пријетећи графити били су написани и у Пуповчевом родном селу Церање Доње.

 

Veritas.info 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.