D.I.C. Veritas

е-Veritas, 07.12.2022, Тројица припадника САО Крајине пријављени за двоструко силовање 28-годишње жене у Суњи

Свирепи злочини из љета 1993. и прољећа 1995. године на суњском подручју у којем је жртва била хрватска држављанка, која је три пута силована, резултирали су кривичном пријавом коју је поднијела сисачка полиција у координацији с Одјелом за ратне злочине Жупанијског државног одвјетништва у Загребу, пише Хина, не објављујићи имена пријављених.

Према кривичној пријави због ратног злочина против цивилног становништва, кривично ће одговарати мушкарци који су у вријеме злочина у љето 1993. године имали 37 и 42 године, а трећи је у инкриминираном периоду, на прољеће 1995, био стар 36 година.

- Проведеним криминалистичким истраживањем утврђена је основана сумња како су тад 37-годишњак и 42-годишњак, тачно неутврђеног дана, у љето 1993. године, на привремено окупираном подручју у мјесту близу Суње, за вријеме трајања оружаног сукоба хрватске војске и српских паравојних формација тзв. Републике Српске Крајине (РСК) на подручју Републике Хрватске, наоружани и одјевени у војну униформу као припадници паравојних оружаних формација тзв. РСК током ноћи дошли у породичну кућу у којој је становала тад 28-годишња хрватска држављанка (цивил) те уз пријетњу оружја над њом извршили насилни сполни однос – наводе из сисачке полиције, а преноси Хина

Полиција је још утврдила и да је на прољеће 1995. године мушкарац стар 36 година као припадник паравојних формација тзв. РСК такође одлучио посјетити дом исте жртве. Био је наоружан и одјевен у војну одору те је жену силовао.

 

Veritas.info 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.