D.I.C. Veritas

e-Veritas, 09.12.2023, U Zatvorskoj bolnici u Zagrebu preminuo Srbin Milorad Trivunović

Dana 28. novembra 2023. u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu, nakon kraće i teške bolesti, preminuo je Srbin Milorad Trivunović (1961) iz Novog Čeminca, okolina Belog Manastira.

Milorad je sa porodicom 1998. godine napustio rodnu Baranju i nastanio se u Srbiji, gdje je živio sve do 7. februara 2022. godine kada je uhapšen od strane hrvatske policije na graničnom prelazu prilikom pokušaja ulaska iz Srbije u Hrvatsku po ranije raspisanoj policijskoj potjernici zbog navodno počinjenog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Županijsko državno tužilaštvo u Osijeku je protiv Trivunovića, nakon provedene istrage,  2. avgusta 2022. godine podiglo optužnicu kojom ga se teriti da je 15. marta 1992, kao pripadnik Sekreterijata za unutrašnje poslove Baranje, sa još dvojicom kolega (Goranom Bjelivukom i Zoranom Majstorovićem), u štabu TO Vardarac, učestvovao u fizičkom malteretiranju Boška Dudaša (1945), koji je preminuo nakon što ga je Goran Bjelivuk (sada pokojni) udario više puta nožem u predijelu glave i gornjeg dijela grudi..

Vijeće Županijskog suda u Osijeku 13. februara 2023. godine proglasilo ga je krivim zbog navedenog krivičnog djela i osudilo ga na kaznu zatvora u trajanju od šest godina. Pošto  je osuđen na više od 5 godina zatvora  produžen mu je istražni zatvor do pravosnažnosti presude. Opt. Tivunović se žalio protiv prvostepene presude, ali odluku drugostepenog suda nije dočekao.

Porodica ga je sahranila 5. decembra 2023. u Đurđevu, opština Žabalj, gdje je živio sa porodicom od 1998.

 

Veritas.info

 

 

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.