D.I.C. Veritas

e-Veritas, 17.04.2023, ŽS u Zagrebu: nastavak glavnog pretresa u ponovljenom postupku opt. Glavašu i dr. zbog ratnog zločina

Pred Županijskim sudom u Zagrebu za danas je zakazano ročište za nastavag glavnog pretresa u ponovljenom postupku protiv optuženih: Branimira Glavaša, Dina Kontića, Zdravka Dražića i Gordane Getoš Magdić zbog krivičnog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva

Branimir Glavaš i njegovi saoptuženici su  na ročištu održanom 16. januara o.g.  ponovili kako nisu krivi za ratni zločin nad osječkim Srbima 1991. u predmetima ‘Selotejp‘ i ‘Garaža‘, za koje je optužnica izmijenjena zbog smrti dvojice optuženika - Ivice Krnjaka i Tihomira Valentića.

Uz Glavaša, krivicu za ratni zločin odbacili su Dino Kontić, Zdravko Dražić i Gordana Getoš Magdić, kojoj je sud odbacio prijedlog za izdvajanje njezinog iskaza iz osječke policije kao nezakonitog dokaza.

Na prvom suđenju Glavaš i ostali osuđeni su na višegodišnje zatvorske kazne, ali je pravomosnažnu presudu ukinuo Ustavni sud. Glavaš je do tada odslužio i većinu osmogodišnje kazne u zatvorima u BiH gdje je otišao uoči izricanja prve presude.

 No, Ustavni sud je u januaru 2015. ukinuo pravosnažnu presudu te je suđenje Glavašu i njegovim saoptuženicima ponovno otpočelo 2017, a koje je još jednom iz početka krenulo u oktobru 2021. godine.
 Veritas.info

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.