D.I.C. Veritas

e-Veritas, 17.09.2022, Анте Нобило о оптужници за Петровачку цесту

Портал Новости је јуче објавио подужи интервју са истакнутим загребачким адвокатом АНТОМ НОБИЛОМ о кривичноправном процесу хрватским официрима и пилотима, оптуженим од стране српског Тужилажтва за ратне злочине за злочин на Петровачкој и Приједорској цести 7. и 8. августа 1995. године, који почиње 14. октобра ове године пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду.

Нашу пажњу привукао је његов одговор на новинарско питање: „У медијским и политичким нападима на оптужницу, како коментаришете реакције хрватске власти?“, који гласи:

„Нису ме зачудиле реакције наших владајућих. Чуди ме друга ствар – што нитко из опозиције није заузео неки озбиљан и јасан став поводом овог казненог поступка и остваривања правде. Заиста сам очекивао јасан став од Можемо!, СДП-а…, али ништа нисам чуо. Ћути опозиција, која би требала ући у директан фајт са владајућима. Ћуте и лијево оријентирани интелектуалци који би требали нешто рећи о томе“.

Адвокат Нобило је један од ријетких који у хрватском јавном простору говори и о емпатији и правди за српске жртве из рата деведесетих.

Веритас.инфо

 

Baner Sufinansiranja Foto: ilustracija, Ministarstvo kulture i informisanja, 664x195

Povezani tekstovi

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Komentari su isključeni.